int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.5.2017 Ostrów Wielkopolski - Pl

Jedeme polským venkovem a stále je na co koukat.

P5120010

Samozřejmě, jsou domky horší a lepší, ale není výjimkou vidět opravdové paláce.

P5120022

Máme před sebou velkou objížďku, ale slovanská příchylnost je i tady.

Zatímco stojíme u krajnice a studujeme objížďku, zastavil pán s černou dodávkou a kamže jedeme. My že na Ostrow Welkopolsky a dostali jsme vysvětlení, že objížďka je velká a zbytečná a že nás odvede zkratkou.

Paráda, jsme rádi, ovšem to jsme netušili, kudy nás provede. Zkrátím to. Navštívili jsme místní kravín, hřbitov za kostelem, bytovky a vymetly snad ty největší díry na prašné cestě, co jen se v Polsku nalézají.

Při té příležitosti se museli vyhnout snad všem autům v okolí, protože cestu si tu zkracují všichni.

Naštěstí průvodce na nás vždy způsobně počkal u kraji a naštěstí traktor s dřívím nás viděl dřív, než vjel před nás a počkal taky. Zastavujeme na oběd u rybníka, který má docela hezké stání.

Přemlouvám velitele vozu, abychom zde zůstali, ale neuspěla jsem. Po několika dnech strávených ve městě a na městských parkovištích, je toto oáza pro duši a oko.

Zdenda míří k velkému jezeru a na mapě viděl, že tam jsou velká parkoviště, kde bychom mohli stát. Ostrow Welkopolsky je malé městečko, které vlastní velké jezero, kam míříme. Jak už jsem se zmiňovala, potřebujeme udělat drobnou údržbu a generální jarní úklid. U jezera je opravdu několik velkých parkovišť, kde se dá pohodlně stát a mohu toto místo doporučit na zastávku při cestě na sever nebo domů.

Pohodička. Kousek od nás jsou velké toalety, kde se dá nabrat voda do kanystrů. Je nádherný den a teploty se šplhají k 25°C.

Kolem jezera a dál vedou perfektní asfaltové cyklostezky a příčně od nás je velký zábavný park se spoustou letních restaurací a různých atrakcí pro děti. Nádherné písčité pláže, a tak vůbec.

Ideální bezbariérové stání, příjemný a pohodlný přístup do vody na mnoha místech, vše velmi příjemně přístupné. Místo, které mohu doporučit i těm, kterým dělá pohyb problém.

Místo na stání se dá vybrat jak na slunci, tak pod stromy, ve stínu. Městečko na nákup je, co by kamenem dohodil. Dovedla bych si tu představit pár letních, krásně strávených dnů.

Málem bych zapomněla. Dneska jsou na jídleníčku cestovní buchtičky s povidly a tvarohem. 

Dnešní trasa je 100km Wroclaw-ostrow-wielkopolski-12-5-2017-ujeto-100km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ