int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



18.5.2017 Jezero Lednica - Pl

Včera jsme přijeli k jezeru Lednica.

Máme sice doporučené jiné jezero, ale tam bychom si docela dost zajeli. Rozhodli jsme se, že pokud se nám tady bude líbit a budou tady na nás hodný, tak tu zůstaneme.

Kousek od nás je muzeum Prvních Piastovců a skanzen. Piastovci byli první králové v Polsku, ale my jsme u jezera, a tak nějak, zase nemusíme vidět vše a docela rádi si od vší té kuptury odpočineme. Je nádherně, parkoviště až do pozdního odpoledne máme jen pro sebe a není nač si stěžovat.

Až k večeru přijel mladý pár a způsobně sedí na molu. Žádné vyřvávání a túrování motorů. Sláva. Je nádherný podvečer a Zdenda si hraje s letadlem.

Dlouho ho neměl složené a dlouho s ním nelítal. A to máme s sebou ještě drona. Je tady dost placu na přistání, jenže, přeci jen trénink je trénink a když se netrénuje, tak to pak špatně dopadá.

Zítra bude mít Zdenda zase o zábavu postaráno. Trošku se nepovedlo úplně plynulé přistání. Večer rozděláváme gril na bramboráčky.

To máme rádi, ale protože je tady všude hodně sucho a nechceme nikoho dráždit, grilujeme raději na dřevěném uhlí. Vlastně, ani jsme nerozložili stůl, myslíme, že židličky jsou tak akorát. Kdyby jen přijel alespoň ještě jeden bydlík, abychom tu nebyli tak osiřelý.

Bramboráčky jsou vynikající alternativa večeře. Je dost teplo a na nějaké kloudné jídlo ani nemáme chuť a bramboráčky v autě nesmažím. Takže, dneska je to skvělá příležitost a přišly nám k chuti.

Večer je překrásný západ slunce. Neskutečně zbarvená obloha a barvy, barvičky se mění jako na paletě.

Ráno se pouštím do prádla. Abych nezapomněla, v Poznani jsme náhodou padli na veřejnou prádelnu.

Ceny jsou přiměřené a pračky na 9 kg prádla. Což je poměrně hodně. Určitě prádelnu využiju, až budu mít velké prádlo. Což je ložní, ručníky a utěrky, ale to bude až na konci měsíce, kdy povlékám vše do čistého. Ručníky měním průběžně, jak je potřeba a utěrky také. Drobotinu skladuji a pak to vyperu najednou.

Dneska mám jen pár triček a zkrátka drobnosti. Hlavně jsem se už dlouho chystala na koberečky. Jen jsem potřebovala přístup k vodě a ta je v jezeře přímo křišťálová. Nádherně čistá a je potřeba jí akorát ohřát. Zdenda mi natáhnul na místním volejbalovém hřišti šňůry. Nikde nikdo není, a tak nebudu budit pohoršení, nebo něčí nelibost. Je nádherných 28 °C a fouká vítr.

Za chvíli mám vypráno, a v jezeře vymácháno. Na slunci a ve větru za dvě hodinky usušeno.

Zdenda celý den statečně slepuje letadlo, večer bude další trénink. Vůbec tomu nerozumím, ale motorový plachťák je prý skvělé letadlo na trénování. Ovšem prý jsou dvě skupiny pilotů. První, ty hodně lítají a málo lepí, což není náš případ.

My jsme prý druhá skupina, co málo lítá a hodně lepí. Každopádně, tenhle brouček s námi už tři roky cestuje pěkně zabalený v kufru. Než jsme vyjeli, ušila jsem na zadní stěnu takový veliký kapsář přes celý kufr a tam jsou nastrkaná křídla a trup a všechno možný.

Samozřejmě, polovina Zdendovi skříně jsou náhradní díly, lepení, nabíječky, dron, nářadíčko a tak podobně. To já mám ve skříni daleko důležitější věci, kompoty, praní, gril, rezervní potraviny, zavařené maso, a tak vůbec. Klasika.

Mimochodem, velké parkoviště je přímo ideální na malou zastávku hned u vody. Písečná pláž a krásně čistá voda kousíček od auta. Všude je čisto a nikde se neválí žádné rozbité flašky nebo odpadky. Včera dokonce přivezli velký kontejner na odpadky. Vřele doporučuji na zastávku. V létě tu může být k večeru plno, ale není problém zastavit na parkovišti u muzea a sem přejet až na večer, kdy už všichni odjíždí domů. Není tu jakýkoliv zákaz, takže v pohodě. Včera dokonce kolem jela policie a vše v pořádku.

Dneska se bude lítat s dronem. Velký větroň musí uschnout a dron je prý pro dnešní večer ideální. Celý den příšerně foukalo, ale navečer se vítr naštěstí utišil.

Den se s nám rozloučil opět překrásným západem slunce. Obloha je jako vymalovaná. Nádhera, kouzlo, pohádka.

Přejeme všem krásnou dobrou noc.

Včerejší trasa byla 40 km

Poznan-jezero-lednica-17-5-2017-ujeto-40-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ