int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.5.2017 Leba - Pl

Jak jsme řekli, tak jsme udělali.

Včera bylo nádherně. Windyty předpovídala krásný den a dál už zase má být dost děsivě. Padlo rozhodnutí, že zůstaneme na místě a budeme si užívat krásné neděle.

Parkoviště se od brzkého dopoledne plní až po okraj. Nakonec sem k nám ještě večer přijeli dva bydlíci a tak tu jsme v pěti a spoustou osobních aut, která průběžně přijíždí a odjíždí.

Nakonec se sem k nám nacpal autobus plný výpravy starších lidí. Tiše jsem trnula, jestli se autobus kolem nás všech protáhne. Protáhnul. Hned kousek od nás je nádherná pláž, kde je krásně bílý píseček a čisťounké moře.

Škoda, že je ještě tak studené. Zdenda nicméně neodolal a vykoupal se. Jako malý kluk.

Vyhrožuji, že jestli dostane rýmičku, tak ho opečovávat nebudu! Jenže, pro chlapa je i rýmička smrtelná nemoc, to ví všichni. Jdeme podél pláže na dlouhou túru po břehu moře.

Je opravdu krásně, pofukuje příjemný větřík a moře nádherně voní. Odpoledne se parkoviště pomaličku vyprazdňuje a navečer už tu jsme jen ve třech. Večerní grilování na břehu moře a poklidé posezení v křesílkách je krásným zakončením dne.

Ještě si dovolím pár foteček ze západu slunce. Den se s námi moc hezky rozloučil.

P5280202

Dneska se počasí rapidně zhoršilo. Fouká velmi silný vítr a vypadá to, že každou chvíli bude pršet. Nic moc.

Jedeme dál, vesnicemi a maličkými městy. Tak nějak není toho mnoho, co by se dalo k celé cestě říct. Jen, že když nesvítí sluníčko, všechno se tak nějak zdá šedivý, ale to je normální, klasika.

Ani ta příroda není tak hezká, domy jsou oprýskaný a jezera tu vodu taky mají nějakou divnou, zkrátka, jak by řekla kamarádka Petra, žádná hitparáda to není.

Jedině, snad, za zmínku stojí maličké městečko, vesnice, které je plné prodejen se suvenýry a kde jen projíždíme, Jestřábí hora. Je to nejsevernější město v Polsku a jako doklad je pomník s hvězdicí.

ilustrační fotka

Plno autobusů, aut a turistů. Nemáme ani chuť tu zastavovat. Ošklivé počasí dělá divy. Ovšem co je parádní a co se Zdendovi povedlo, to je stání na noc.

Jsme v přístavu v městečku Leba, kde je nejen řeka, která vytéká z Lebského jezera a jsou v ní ryby, ale je tu i pláž na slunění a opět krásné koupání.

Na pláž se půjdeme podívat zítra.

Zdenda hned vzal směr ke kolegům rybářům a než jsem stihla dát do kupy článek o internetu, tak přinesl naprosto úžasnou rybu. Sice moc nevíme, jak se jmenuje, ale jedlá bude, a to je hlavní.

Zítra by měl být jediný pěkný den v týdnu, teda až po poledni by se mělo ukázat sluníčko a docela se rozhodujeme tu zůstat. Aspoň přes den. Hlavně bychom si rádi rybu opekli na grilu, dokud je čerstvá. Ohromné parkoviště je bez zákazů a velmi příjemně položené.

Pár metrů od moře a vysoký val a pás borovic nás chrání před větrem. Ideální pro den až dva odpočinku i pro několik bydlíků najednou. Zatím jsme tady sami a předpokládám, že díky odlehlosti to tak asi zůstane. Než jsem dopsala článek, Zdenda našel informaci o té naší rybě, je to prý Candát obecný.

Nicméně, vytvořila jsem článek o Internetu, informacích a novinkách, které jsou zatím k dispozici. Některá infa jsou přímo od poskytovatelů na moje přímé dotazy. Je to dost zajímavé a pro mnohé cestovatele dost důležité. Situace se bude docela určitě ještě měnit, nynější tarify budou nižší nebo i vyšší. Uvidíme, kam to celé dospěje. Každopádně, internet je pro mnohé z nás životně důležitý a je dobré se v problematice maličko zorientovat.  

Dnešní trasa je 85 kmHel-leba-29-5-2017-ujeto-85-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ