int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.1.2017 Oasi di Ca Mello - Itálie

S železnou pravidelností se nám střídají pěkné dny s vyloženě ošklivými.

Včera bylo tak ošklivo, že jsme si dělali svoje věci na počítačích a prakticky jsme nevylezli z auta. Sice bylo poměrně teplo, ale ošklivo. Mraky byly pomalu až na zemi a vypadalo to, že každou chvíli začne pršet. Nikam se nám nechtělo a tak jsme ve shodě pracovali každý na svém. Zdenda se vrhl do vytváření videí našich cest a má s tím ohromnou práci, ale baví ho to a je schopen u vkládání trasy do programu sedět do třech hodin do rána.

Já jsem zase přebírala fotky a vybírala vhodné do beneru do stránek. Zkrátka, vytváření stránek je taková naše radost a určitě jsme udělali dobře, že jsme se do stránek pustili. Když koukáme, jak se nám hezky zaplňují, tak nás to ohromně těší. Taky nás velmi těší reakce, když občas někdo sebere odvahu a napíše, že se mu to naše psaní a naše informování líbí.

Dneska je nádherně. V noci sice mrzlo, ale nijak výrazně. Bylo okolo -2 °C a úplně jasná obloha plná hvězdiček.

Jdeme na výlet okolo pobřeží a velkým obloukem chráněným územím zpět. Jak už jsme se zmiňovala, na ostrohu je moc hezká restaurace na skvělém místě.

Mají tady památník na ohromnou bouři a následnou povodeň v roce 1966, která zničila celé veliké území. Ale o tom jsem už psala. 

Všude v moři jsou pěstírny mušlí a škeblí. Jakmile pojedeme do města a na nákup, musím se podívat, jestli neuvidím prodávat Skadarské mušle. Docela by mě to zajímalo.

Musím se pochlubit, odhodlala jsem se a uvařila italskou specialitu, polévku Minestrone. Tady prodávají pytlíky mražené zeleniny v mnoha a mnoha druzích. Pro ty, kteří nevědí nic o Minestrone, tak je to zeleninová polévka z mnoha druhů zeleniny. Jak jsem pochopila, velký podíl tvoří řapíkatý celer, který já teda v kuchyni nepoužívám vůbec.

V Itálii se dá koupit kilové balení zeleniny Minestrone v akci za 1 Euro, což je úžasná cena. Pytlíky jsou většinou kilové a obsahují buď 13, 15 a ty nejdražší 18 druhů zeleniny. Do hrnce jsme nasypala půlku pytlíku a k tomu plechovku drcených rajčat. Dochutit polévkovým kořením a vařit tak půl hodiny. Pak jsem tam dala hrstičku těstovin, někde se používá rýže a hlavně, při podávání se na talíři hustě sype sýrem. 

K tomu se podávají bagety zapečené se sýrem, já jsem na pánvi opekla toustový chleba a sýr. Opravdu, je to výborná, hustá polévka. Recept vložím do Receptů na cesty. Určitě jsme tuto dobrotu nedělali naposled a příště jí ještě trošku počeštím. Masovým vývarem s kousky masa. 

Zdenda po čase opět napouštěl všechny lemy okolo oken, dveří a kaslíků speciálním olejíčkem na gumu. Tuto údržbu dělá s železnou pravidelností a veškerá gumová těsnění máme jako nová.

Je to důležité, kdyby nám trošku více přituhlo, tak bychom mohli těsnění poničit nebo utrhnout a hlavně, potřebujeme, aby nám Flíček vydržel co nejdéle. Taky mu pravidelně, jakmile to jen trošku jde, myje kabátek.

Zítra odjedeme a tak jsem ještě odpoledne přeprala naše pyžama a vše co ještě bylo potřeba. Ani šňůru není potřeba natahovat. Na stromku prádlo krásně vykapalo, a jakmile zajde sluníčko, nastěhuju vše dovnitř.

V koupelně nám prádlo přes noc uschne a ještě máme vnitřek skvěle provoněný. Nikdo tady není a tak neděláme ostudu. Snažíme se na sebe nijak neupozorňovat a hlavně, nedělat estrádu pro místní. 

Když odjedeme, tak je po nás všude čisto a pořádek. Na to velice dbáme, aby se nikde po nás neválel ani papírek, aby bylo vše tak, jako bychom tu nikdy nebyli.

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ