int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.11.2017 Gallipoli - Itálie

Na příští týden je předpověď dost děsivá, déšť, vítr a měli by i spadnout teploty. Dneska má být poslední krásný den a ten využíváme k výletu podél pobřeží na konec města a ještě kousek dál.

Je nádherně, dopoledne se opalujeme na pobřeží, chytáme poslední avízované sluníčko a zkrátka, užíváme si krásnou neděli. Stojíme hned u pobřežní promenády, která příjemně přechází do pozvolného pobřeží. Spousta italských rodin je venku a venčí nejenom svoje pejsky, ale i dětičky. Okolo poledne se parkoviště a celé pobřeží vyprázdní, jako na povel a všichni jedou na oběd.

My si ho dáváme také a protože je neděle a máme slušný signál z jakési restaurace, tak jsme vyměnili Otázky Václava Moravce za nedělní pohádku na Rozhlasu 2. Moravce si pustíme večer ze záznamu.

 

Kdyby někdo měl zájem o zprávy z domova, tak jediný televizní program, který můžeme chytnout jen za pomoci internetu je ČT24. Lze si v počítači navolit jak živé vysílání, tak záznamy toho, co se vysílalo. Tak jsme měli dneska pohádku a hodinkového ducánka, což bychom doma udělali také. K neděli patří dobrý oběd, ten byl a hezká rozhlasová pohádka, ta byla také a hodinkový šlofík, ten zkrátka nesmí chybět. Odpoledne jdeme na dlouhou avízovanou procházku.  

 

Ještě se pochlubím svým novým výtvorem. Kynutý mazanec alá buchty. Původně to měly být sladké plněné loupáky sypané mákem, jenže, nějak se mi utrhla ruka s moukou, droždí jsem dala taky asi více než bylo zapotřebí a těsto kynulo jako divé a bylo ho nějak moc.

Bývaly bychom museli péct určitě dvě várky, a tak jsem přehodnotila situaci a vytvořila takovéto sladké buchty s tím, že jsem náplň do těsta vmíchala. Budu tomuto výtvoru říkat „Italské buchty“, protože jsem tady ještě neobjevila ani tvaroh a ani povidla. Vše je už italské provenience.

Vejce, mléko, mouka, droždí a náplň jsou rozsekané ořechy, rozinky, kandované ovoce to vše italské a macerovné v italském mléce. Byl by voňavější rum, ale ten nemáme a kupovat ho tady nebudeme. Stejně bychom tady asi Božkov nekoupili.

Den se s námi opět loučí krásným západem slunce.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ