int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.11.2017 Metaponto - Itálie

Ani jsme si nevšimli a už jsme dávno přejeli do Basilicaty. Je to vlastně nárt Italské boty a je to i nejchudší oblast celého regionu.

Je to také nejdivočejší území, které se jen pozvolně mění v turistický ráj. Zatím se můžeme kochat krajinou, která je hlavně zemědělská a velmi chudá a těch turistických oblastí je tu pomálu. Vracíme se k moři, abychom se napojili na přerušenou trasu.

Pomerance

Zastávku na oběd řešíme na velkém parkovišti u benzinky a než jsem ohřála špagety s omáčkou, Zdenda přišel s plnými kapsami pomerančů. Hned vedle nás je velký sad, kde právě dozrávají. Hlavně, sad není za plotem a my jsme si opravdu natrhali jen pár kilo. Shodou okolností jsem ráno dokoupila ovoce, protože se o mě pokouší chřipka. Potřebuji do sebe naládovat vitamin C a pomeranče mohu na kila. V Coop měli akci na dvoukilové balení pomerančů za 0,75 eur za kilo. Jinak stále stojí pomeranče 1,35 eur, stejně jako jablíčka. Tak máme alespoň srovnání, jaké jsou pomeranče právě utržené ze stromu a koupené.

Pb130002

Jak už jsem kdysi psala, slabší kusy odpadají a někdo, někde na mě prsknul jakýsi bacil. Celý den si léčím bolavý krk a není mi zrovna do skoku.  

Pb130005

Takže ani dnešní psaní nebude nijak obsáhlé. Jdu se kurýrovat do pelíšku s horkým čajem a paralenem. Parkujeme na noc v téměř opuštěném výletním středisku Metaponto, hned u pobřeží.

Pb130010

Teď je tady pusto a prázdno. Jen nás večer přijela okouknout policie, což jen vítáme. Omlouvám se, ale dneska toho už více nebude.

Dnešní trasa je: 78 km

Matera-metaponto-13-11-2017-ujeto-78-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ