int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.11.2017 Cortona - Itálie

Dalším našim cílem je městečko Cortona, které se chlubí mohutným hradem.

Ovšem cesta do Cortony se nám poněkud zkomplikovala. Jedeme opět bočními silničkami, vesnicemi o pár domcích a mezi poli. Obě dvě naše báječné navigace nás vtipně navedly na brod, který se nám vůbec, ale vůbec nelíbí.

Zdenda se sice šel kouknout, jestli bychom to nakonec neprojeli, ale dva ohromný psi si tvrdě hájí svoje území a Zdendu nekompromisně vyhnali.

Pb200006

Opět couváme do kopečka a velmi opatrně se otáčíme. Místa na otočení je málo a haldy odpadků jsou nebezpečné.

Rozbité flašky od piva jsou všude. Vůbec nechápeme, proč a co vede místní lidi k tomu, že odhazují tašky odpadků, kde se jim zlíbí. Občas to vypadá, jako kdyby někdo řekl, tady odhazujte a bordel se kupí a kupí. Přitom je všude tolik popelnic, které jsou pravidelně vysýpané.

Jako by nestačilo, co udělají za nepořádek toulavé kočky, vrány, a ještě tady každý odhodí vše co nepotřebuje. Je opravdu s podivem, jak si dokáží zaneřádit svoje okolí, a tak nádhernou zemi.

Cortona je další docela dost nehezké město, kde hrad je obklopen auty, které v klidu stojí na všech chodnících, takže nic moc.

Hrad je celý zavřený, jen pár cestiček a velké otevřené nádvoří odkud je krásný výhled.

Město samo o sobě je tak nějak o ničem zajímavém. Procourali jsme všechny možné uličky a toulali jsme se městem skoro tři hodiny.

Hlavně tu mají nádhernou pěší zónu a vysoké úžasné palmy. Kupodivu, pláž je krásně písčitá a čistá.

Tady se nikde nic neválí, žádný nepořádek.

Jen uličky, jak jsou vysoké, nejsou tak hezké.

Staré město není tak pěkné, ale je zajímavé si ho prohlédnout. Itálie je vůbec zajímavá. Je tady všechno, krásná města a městečka, která jsou neskutečně omlácená, špinavá a temná a pak najednou přijedeme do skvostných starých měst, která jsou překrásná, bílá, plná nádherných zákoutí, balkonků, květin a zeleně.

Kde je radost chodit a prohlížet si úplně jiný svět. Stojíme na velkém parkovišti klasicky u mola, které je sice zavřené, ale parkoviště je naproti policejní stanice a my jsme pod bedlivým kamerovým systémem.

Co více si přát.

Dnešní trasa je: 43 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ