int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.11.2017 Catanzaro - Itálie

La Castella je maličké městečko, které nám nejen posloužilo na přespání, ale je krásně a nám se odtud vůbec nechce.

Sluníčko svítí jako o život, vítr se úplně uklidnil a už brzo dopoledne je nádherných 20°C.

Jedeme stále podél pobřeží, kde jsou kolegové, kteří stojí kus pod námi na pobřeží u pláže, ale protože ani oni nikam nepospíchají a stojí na místě, tak i my si dáme odfuk a pojedeme dál až pozdě odpoledne.

Je skvělé, že můžeme stát dveřmi k moři a i když jsme v autě, tak stále nám moře šplouchá pod autem. Tak, křesílka ven a čerpat vitamín S což je vitamín sluníčkový.

Zdenda se věnuje servisu rybařiny, ale na ty akvarijní rybky, co tady zatím chytá, no, nevím, jestli je to až tak nutné.

Faktem je, že tady ty, jak já říkám, rybičky do akvárka, normálně prodávají a zákazníci je kupují, ale přeci jenom, my jsme zvyklý na kus rybího masa.

Zdenda je hned kousíček od auta na útesu a po obědě má parádní úlovek. Nádhernou murénu.

Nejdříve jsme si mysleli, že je to jakýsi druh mořského úhoře, ale kamarádka nám poslala odkaz a je to opravdu muréna. Murény jsou hodně rozšířené ve Středozemním moři a jsou útočné.

V ohrožení napadnou potápěče nebo jen plavce, ale jsou údajně schopné napadnout člověka i bez pro ně hrozícího nebezpečí. Každopádně, muréna je překrásná, krásně zabarvená a okamžitě jsme se rozhodli, že jí dáme volnost.

Osobně bych tak nádhernou rybu nerada jedla a když není nutnost a nouze, což samozřejmě není, tak jí svoboda sluší daleko víc než kdyby se pekla na grilu.

Ryby máme rádi a makrely, tresky a já nevím co vše už Zdenda nachytal můžeme na kila, ale ještě nechytil nic tak krásného.

Takže, ano, jednoznačně dostala palec nahoru a darujeme jí život.

Jen jsme jí řekli, aby to řekla dál, že jsme jako hodný a aby se na nás přišel podívat nějaký dospělák od tuňáků nebo makrel.

 

Jedeme až pozdě odpoledne do městečka Catanzaro. Teď se musím omluvit. Už jsem to v cestopisu opravila, ale poněkud jsem měla a následně udělala zmatek v městečkách, kterými teď putujeme.

Takže, dneska jsme skutečně dojeli do městečka Catanzaro.

Dnešní trasa je: 46 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ