int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.12.2017 Melito di Porto Salvo- Itálie

Ráno odjíždíme dál směrem do přístavu Villa San Giovanni, odkud bychom rádi odpluli, ale stále ještě jsme dost daleko a posledním městem je Melito di Porto Salvo.

Cesta je pohodová a dneska krásná.

Už z dálky na nás vykukuje nádherná Etna a nemůžeme se jí nabažit. Máme docela štěstí, že jí tak pěkně vidíme, protože se už začínají sbírat mraky a za chvíli už z Etny není nic vidět.

Jak jsme se později od kolegů dozvěděli, strhla se v Mesině docela slušná průtrž.

Město Melito je dost zajímavé. Tak co tu mají? Dost příšerné město s jedinou hlavní ulicí, kde prakticky chybí chodník a kde jsem při procházce jen trnula, kdy nás něco srazí. Takhle, on ten chodník je, ale jen kousek. No, nestalo se.

Pak tu mají naprosto úžasnou pobřežní promenádu, která jako by sem vůbec nepatřila. Nádherný bílý mramor a vápenec je úplně nově položený a prakticky nikde nikdo není.

Máme pocit, že jediný, kdo tu stojí, nebo parkuje jsme my. Pobřežní promenáda nás má přivézt k našemu místu na noc. Zdenda opět vytipoval krásné parkoviště, kde by se dalo pohodlně stát i v létě.

Nikde nejsou žádné zákazy a místa je opravdu hodně.

Ono se totiž částečně jedná o bývalý kemp, který už je jen na mapě Google. Jenže, než jsme tam dojeli, tak se nám poněkud ztratila silnice. Naše plánované parkování je přímo naproti nám.

Vysoký schod, který vytvořil urvaný asfalt na dně koryta nemáme šanci přejet, a tak jedeme tedy zpět. Problém je, že po pravé ruce máme železniční trať a tu musíme někde podjet. Pravdou je, že ani jedné navigaci se tam nechtělo, ale my jsme jim nedůvěřovali. Občas se stane, že navigace si i přes aktualizace pamatuje místo, které bylo v minulosti neprůjezdné, ale s ohledem na nově vybudovanou pěší zónu se nám nezdálo, že by cesta dál nevedla, když v navigaci byla vyznačená. Trochu jsme se zapotili, ale nakonec jsme našli podjezd pod tratí, kudy se dá projet na druhou stranu.

Cedule na zemi hlásá 3.10 m a pokud jí sem nějaký chytrák nenarafičil, tak tomu budeme věřit. Stejně hlídám v zadním střešním okně výšku, která nám ještě zbývá.

Pozdě odpoledne jsme se šli podívat na rozsvícenou vánoční výzdobu města a jednoznačně jsme se shodli, že některá města by měl turista navštěvovat jen večer, když je město krásně nazdobené a omšelost okolních domů se buď ztrácí ve tmě nebo jí vánočně nazdobené a nasvícené ulice a výkladní skříně plné nádherných dekorací jednoduše přetlučou. 

 Dnešní trasa je : 71 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ