int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.12.2017 Messina - Sicílie

Je skvělé, že máme krásný den, je příjemných 22 °C a my můžeme sedět na sluníčku a povídat.

Zdenda pokouší štěstí na rybách a je jen kousek od nás. Messina je ohromné město s 250 tisíc obyvateli a jediné, kde se dá slušně stát je na okrajích města podél moře. Jirka náhodně objevil moc pěkné stání u kolotočů. Bez legrace. Kolotoče jsou zavřené, je po sezoně a majitelé v karavanech stojí v rohu parkoviště dost stranou.

My tu stojí velmi příjemně a pod námi je pláž, moře a koukáme na pevninskou Itálii. Příjemným bonusem je několik laviček. Jelikož má Jirka rád Italskou kuchyni, tak k dnešnímu obědu jsem pro všechny uvařila krůtí vývar, což zrovna italsky nezní a jako hlavní jídlo jsou krůtí plátky na olivách a žampionech a jako přílohu máme jak jinak, italské těstoviny Penne Lisce.

To vše sypané strouhaným parmezánem a zeleninový salát. Ledový salát s rajčátky pokapaný balzamikovým octem a olivovým olejem. Kdybych měla více zeleniny, byla by vhodnější polévka Minestrone, ale tak bude holt příště. Ani odpoledne neměl Zdenda na ryby štěstí a prý to dneska bylo kontumačně, ryby vyhrály 3:0.

Přišli jsme o jednoho boblera, jeden háček a o jeden návazec na makrely. Jinak, cestou z přístavu směrem na Palermo je takovýchto stání několik, dokonce u točny tramvaje, kterou máme při cestě je ohromné parkoviště pro spoustu aut, kde by se také dalo pohodlně stát, ale není to tam tak pěkné.

Nepořádek, ohrady, ploty a moře není ani vidět. Nicméně, místo je skvělé jako výchozí parkoviště do města. Ovšem, za použití tramvaje, protože historická Messina je opravdu hodně daleko. My se sem chceme vrátit, až si půjdeme město prohlédnout.  

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ