int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.12.2017 Mortela - Sicílie

Plánujeme, vymýšlíme a promýšlíme trasu po Sicílii, kudy jet a co neminout. Hlavně také, kde bychom chtěli být na Vánoce a Silvesta.

Pc080014

Dneska stojíme na místě, protože od restaurace, která je kousíček od nás máme volný internet. Lovíme informace o trase o památkách a hlavně, Zdenda hledá místo na Vánoční svátky.  

Pc080017

Na Scicílii bychom neměli minout několik památek UNESCO a další krásná místa. S ohledem na to, že památky UNESCO jsou povětšinou podél moře, tak nám to dost usnadňuje plánování. První na naší trase je Cefalů se svojí překrásnou katedrálou, pak hned Palermo a následuje Monroe taky s katedrálou. V Palermu se zdržíme jen krátce a prohlédneme si arabsko – normanské pozůstatky výstavby. Následuje Agrigento se svým slavným Údolím králů. Ohromné zbytky klasické řecké architektury. Chrámy s mohutnými dórskými sloupy a tak podobně, tam se vrátíme do starověkého Řecka. Potom už je poněkud ve vnitrozemí vesnice Piazza Armerina se slavnou římskou mozaikou Atletky v bikinách. Villa Romana del Casale skrývá nejkrásnější, nejpozoruhodnější, nejdochovalejší a jedny z největších římských mozaik. Návratem k pobřeží Středozemního moře nemineme pozdně barokní městečko Noto a pak už máme Syrakusy a samozřejmě slavnou Etnu, kam určitě bychom rádi vystoupali.

Pc080020

Tím budeme mít splněné všechny pamětihodnosti a přírodní krásy zapsané v seznamu světového dědictví UNESCO na Sicílii.

Pc080034

Do toho bychom měli vložit spoustu dalších krásných městeček a tím, že několikrát projedeme i vnitrozemím, nepřijdeme ani o přírodní krásy. Soutěska Alcantara a přírodní park Madonie.

Pc080025

Určitě si nenecháme ujít Taorminu na vysokém kopci s úžasně zachovalým římským divadlem a výhledem na Etnu. Dále máme po cestě spoustu městeček, kde se rádi zastavíme a ve vnitrozemí projedeme několik místních pohoří, kde jistě bude krásně. Vytvoříme jakousi pomyslnou osmičku.

 Pc070001

Teď pojedeme podél pobřeží a u Cefalú uhneme do vnitrozemí a pojedeme směrem na Agrigento, kde už máme vybraná dvě místa na svátky. Jak říká velitel vozu, máme plán A a pokud se nám nebude místo A líbit, máme v záloze plán B a místo B. Tak uvidíme. Po Novém roce se podél pobřeží vrátíme zpět směrem na Palermo, asi, a vytvoříme další otočku do vnitrozemí a projedeme ho směrem na Agrimento, ale stranou a jinudy abychom nejeli tutéž cestu dvakrát a budeme dál pokračovat podél pobřeží na Gela, mys Passero a nahoru přes Syrakusy k Etně.

Pc080010

V plánu máme zůstat na Sicílii až do začátku března. Takže na podrobné prozkoumání Sicílie bychom měli mít spoustu a spoustu času.  

 Pc080028

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ