int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.12.2017 Vánoce jsou tady ! Sicílie

Vánoce Vánoce přicházejí zpívejme přátelé, po roce Vánoce Vánoce přicházejí šťastné a veselé!

Kolegové přišli na hostinu k nám a my k nim zase večer na televizi. Samozřejmě byl salát, byla ryba a byl řízek. Všeho bohatě.

Polévka hovězí vývar a nudličky. Vše bylo výborné, snědla se tak slabá polovina nachystané večeře a klid a pohoda zavládla v našich obydlích. Trošku jsme se těšili na novou českou pohádku, což je už taková klasika, ale bohužel, letos žádná nebyla, a tak jsme zůstali na klasice. Samozřejmě, pustili jsme si aspoň Tři oříšky pro Popelku a několik dalších pohádek a kouzlo Vánoc bylo hned.

Dnešní Vánoce jsou už čtvrté v našem novém domově. Nedokázala bych říct, které Vánoce byly nejhezčí. Každopádně, každé byly trochu jiné. První byly první mimo rodinu, mimo naše blízké, a tak trošku smutné, ale jen trošku. Je potřeba se vyrovnat s novým pojetím života, a to mi šlo poněkud ztuha a Zdenda byl na tom stejně, ale tvářil se velmi statečně.

Takže, první Vánoce jsme strávili v našem milovaném Turecku. Byly první a byly úžasné. Jediné, nepomyslela jsem na vánoční výzdobu a v Turecku se skoro nic nedalo koupit. Byla zima a bylo nám fajn.

Na procházky zasněženou historickou Bursou stále vzpomínáme a městečko Golčuk nám poskytlo útočiště na pár dnů svátků. Druhé Vánoce už byly na Krétě, tam jsme měli poněkud chladněji, ale stále krásně.

Héraklion je fantastické město, kde se dá donekonečna chodit jak po památkách, tak po starém městě a prastarých městských hradbách. Překrásné Archeologické muzeum se známou Hadí bohyní byla taková třešnička na dortu. Minulé, třetí Vánoce jsme slavili v Benátkách s Anitkou a byly to nejkrásnější vánoční dny, jaké jsme si mohli přát.

Procházky po vánočně vyzdobených Benátkách jsou kouzelné, minimum turistů a když se k tomu ještě přidá slunečné počasí a příjemné teplo, není nač si stěžovat. Andulka nám sebou a díky sobě přivezla kus domova a stále jsme jí za to vděčný. Strávit Vánoce v Benátkách je z mého pohledu to nejkrásnější, co si v relativně krátké vzdálenosti můžeme dopřát. Tak a už máme čtvrté Vánoce na cestě mimo domov a tentokrát jsme u města Agrigento s kolegy, které jsme náhodně potkali ještě na pevninské Itálii.

Pc250029

Zatím máme nejteplejší Vánoce v našem putování. Je krásně, slunečno, a i když se v noci teploty dostanou těsně pod deset stupňů, přes den je nádherných 20–25 °C a slunečno, což je skvostná teplota. Sicílie je veskrze krásná a zatím z ní máme jen ten nejlepší dojem.

Vlastně, každé Vánoce jsme měli krásné a každé měli svoje kouzlo.

Všem přejeme jen to nejlepší, přejeme klid, pohodu a štěstí.

I když je nás okolo stolu málo, nevadí, hlavní je být spokojený s tím co máme. Nemusíme mít hromadu dárků, nemusíme mít napečená kila cukroví, nemusíme mít zásobu jídla na měsíc, ale musíme mít lásku v srci a radost ze všeho, co děláme, co podnikáme a co máme rádi.

Pc260093

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ