int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.12.2017 Porto Empedocle - Agrigento - Sicílie

Třetí den stojíme na moc pěkném místě, na okraji Agrigenta v Porto Empedocle.

Zatím to vypadá, že problém s místní rukou zákona nebude. Parkoviště, kde stojíme je volné, bez omezení a dostatečně veliké, abychom nikomu nepřekáželi.

Jenže, kus nad námi je otevřený camp pro bydlíky a tam by nás mohli chtít přesunout. Není to až tak drahé stání, 15 eur na den a 70 eur na týden.

Chtěli jsme si tam doplnit vodu a za nádrž si pán řekl 8 eur, což se nám zdá poměrně dost. Pro případný zájem, tady je odkaz: www.puntapicolapark.com v létě by se to mohlo hodit, ale je to daleko k Údolí chrámů a do historického města. Je znát, že jsme ve velkém městě, protože v nové zástavbě pítka nejsou a stará zástavba kde by mohly být je hodně daleko a motat se v uličkách a hledat pítko moc nejde. Zatím máme jediný problém, a to je, že stále nevíme, kde natankujeme vodu. My jsme se Zdendou padli na parkoviště, kde také byla hadice a kohout, ale majitel chtěl vodu zaplatit. Eva se Standou natankovali do velkého kanystru u pumpy za 4 eura. Pokud padne bída, pojedeme asi na parkoviště a vodu zkrátka dokoupíme.  Zatím jsme za celé putování problémy s vodou neměli, ale jak se říká, jednou to přijít muselo a holt jí koupíme.

Počasí je krásné, řekla bych, že se přímo překonává. Večer se sice dost ochladí, ale přes den je pohodových 20–25 °C což je paráda. Takže, opalování je na denním pořádku, slunění a čerpání pohodičky také. Večer, no, spíše odpoledne grilujeme, ale tady to funguje tak, že celý den je bezvětří a po druhé hodině se rozfouká, takže včerejší grilování bylo dost náročné. Včera jsem také mohutně uklízela a dostali jsme čisté peřinky. Máme hotový bramborový salát. Eva udělala svůj salát a já také svůj a večer bude ochutnávka a samozřejmě, Zdenda se konečně dočká řízků. Kolegové Jirka s Růženkou už jsou doma, takže tady zůstaneme jen ve dvou posádkách. Sváteční večer a sváteční večeře bude u nás, protože máme větší stůl, ale na vánoční pohádku půjdeme k sousedům.

Zítra má být opět slunečno, ale to už budeme mít Štědrý den. Je to takové podivné a přesto, že už máme čtvrté Vánoce mimo domov, tak přeci jenom je to jiné. Přes den se budeme opalovat a večer si dáme štědrovečerní večeři.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ