int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 18.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.10.2017 Civitanova Marche - Itálie

Ranní snídaně a moje docela povedené povidlové buchty.

Remosku si nemohu vynachválit a pokud není k dispozici trouba, tak remoska je ideálním řešením a hlavně, dá se také za jízdy velmi pohodlně upéct oběd. Konečně jsme se odpíchly z městečka Camerino a už ujíždíme směrem k moři do... číst dál

3.10.2017 San Benedetto del Tronto - Itálie

číst dál

4.10.2017 Roseto degli Abruzzi - Itálie

Velitel vozu ochořel, má kašel. Od rána bojuje se záchvaty kašle, a tak jsme dneska vyjeli dost pozdě.

Vlastně těsně před obědem, ale jedeme jen kousek na vytipované parkoviště v maličkém městečku Roseto degli Abruzzi.

Stojíme hned u kamínkové pláže, která je už prázdná. Dlouhé molo... číst dál

5.10.2017 Pescara - Itálie

Zdeněčkovi stále není dobře a střídavě se potí, kašle a vůbec. Takže, naše přesuny jsou krátké. Pomaličku se dostáváme přes oblast Abruzzo do oblasti Molise a před námi je už Apulie, pod ní je Basilicata a na úplném jihu Kalábrie. V Apulii máme několik krásných památek, které si rozhodně... číst dál

6.10.2017 San Vito - Itálie

Opět jsme kousek popojeli a ani dneska se Zdendovi neudělalo lépe. Kašel ustoupil i díky lékům, ale probudila se rýma. Takže další den v pelíšku. Nedá se nic dělat, holt to musí vyležet.

Nejspíše nastydnul, když jsme byli na nočním koncertu v Camerinu. Tam nám byla pekelná zima. Jelikož jsme... číst dál

7.10.2017 Vasto - Itálie

Moře nádherně bouří a nedá se dělat nic jiného než se pokoušet o alespoň trošku slušnou fotku.

Večer jsme se přemístili zády ke zdi. Původně jsme stáli hezky u kraje a ze dveří jsme koukali na moře, ale noční bouře nás donutila přehodnotit stání a vyměnit krásu za praktičnost.

Východ... číst dál

8.10.2017 Termoli - Itálie

Stále se pohybujeme v oblasti Molise, které je hodně přehlížené, opomíjené a málo navštěvované. Je to znát i na silnici podél pobřeží, kterou jedeme.

Kus nad námi vede placená dálnice a tam jedou všichni, kteří míří dolů na Sicílii, nebo do krásné oblasti Gargano na ostruze tedy Apulie a na... číst dál

9.10.2017 Lesina - Itálie

číst dál

10.10.2017 Tore Mileto - Itálie

Zvolnili jsme tempo a blížíme se k našim plánovaným 30 km denně. Stále se nám nedaří stáhnout kilometráž na správné hodnoty, ale teď už to bude maličko snažší.

Hlavně, dostali jsme se konečně do oblasti, kde to je od městečka k městečku, od jednoho hezkého koutu pobřeží k druhému. Máme také... číst dál

11.10.2017 Rodi Garganico - Itálie

Další městečko na naší trase je Rodi Garganico. Maličké středověké město se tradičně vypíná nad mořem a je, tak jako vždy, moc pěkné.

Nepořádek jsme nechali za sebou někde na cestě v příkopech, které asi nikomu nepatří, ale tady je už zase čisto.

Každopádně, je to takové zajímavé. Na... číst dál

12.10.2017 Peschici - Itálie

Kousek dál, nějakých 17 km je další krásné městečko Peschici, které nám bylo velmi doporučováno, a tak dnešní den je pro naše báječné příbuzné a přátele Milušku a Jiříka, kteří tuto oblast velmi milují.

Nedivím se Vám, je to tu opravdu krásné. Snad se alespoň na fotkách vrátíte na místa, na... číst dál

13.10.2017 Vieste - Itálie

Dalším městečkem na pobřeží, směrem na jih, je Vieste. Malé mořské město které ještě před několika desetiletími živil hlavně rybolov a zemědělství tak dneska je to cestovní ruch s hotely, středisky a kempy.

Z Peschici do Vieste vedou dvě silnice. Jedna pohodlná, vnitrozemím a druhá je samá... číst dál

14.10.2017 Mattinata - Itálie

číst dál

16.10.2017 Manfredonia - Itálie

Ráno odjíždíme z velmi příjemného místa, ale moc se nám nechce. Je opět nádherný den, nikdo nás nevyhazuje, dokonce jsme objevili sprchu a policie, která tu občas zakrouží už na nás přátelsky zamává, tak proč odjíždět.

Jídla máme dost, vody skoro plnou nádrž, Zdenda si hraje u moře a chytá... číst dál

17.10.2017 Margherita di Savoia - Itálie

Ještě, než dneska odjedeme z Manfredonie, jdeme kousek od nás prohlédnout si hrad. Nevím, jestli Manfredonia získala jméno podle štaufského krále Manfreda, ale asi tak nějak by to mohlo být.

Hrad samozřejmě nechal postavit Manfred, který byl vlastně levobočkem Fridricha II. Manfredonie je... číst dál

18.10.2017 Barletta - Itálie

Je za námi snad nejhorší noc našeho italského putování. Celou noc jsme vybíjeli komáry. Nějakým záhadným způsobem se nám do auta dostalo několik komárů a celou noc jsme kvůli nim nespali a snažili se je najít a zahubit.

Nejhorší bylo, že když jsme jednoho objevili, uspořádali hon a společnými... číst dál

19.10.2017 Molfetta - Itálie

Včera večer jsem ještě upekla, no, měly to být šátečky, ale tak nějak se těsto na poslední chvíli rozhodlo dokynout a řádně vykynout a ve finále to jsou šátečkové buchtičky. 

Zdenda mi vyndal centrálu, protože na pečení za jízdy teď jezdíme strašně málo kilometrů a večer je už brzo tma... číst dál

20.10.2017 Bari - Itálie

Dneska po ránu jsme se lehce zašprcli, krásné slovo, při odjezdu z nočního stání. Tady je vidět, že se nelze spoléhat na předkládané informace z navigací.

Vedlejší silnice, kterou pro nás obě dvě navigace vyhodnotili jako průjezdnou, se může stát problémem a pak nás čeká 500 m couvání, ale... číst dál

21.10.2017 Bari - Mola di Bari - Itálie

Před námi je veliké město Bari, 370 tis. obyvatel, kde se ani nijak valně nechceme zdržovat. Nicméně, Zdenda naplánoval trasu tak, abychom staré město alespoň objeli.

Velké parkoviště na konci pobřežní promenády je poloprázdné a vysloveně hned vedle hradeb a brány do starého města, takže... číst dál

23.10.2017 Polignano - Monopoli - Itálie

číst dál

24.10.2017 Monopoli - Itálie

Noc byla krušná, bouře bouří, vlny hromově buší do pobřeží, od kterého jsme kousek, vítr nám houpe autem a leje jako z konve.

Předpověď se vyplnila a skutečně nás čeká deštivý den se silným větrem. Takže nic moc. Před sebou máme Alberobello, Kam pojedeme kus do vnitrozemí a rádi bychom měli... číst dál

25.10.2017 Alerobello UNESCO - Itálie

Předpověď se zdá se vyplnila a den se ohlásil sice ještě silným větrem, ale je sluníčko a to je nejdůležitější. Měli jsme sice v plánu pozdržení návštěvy Alberobella, ale jak to vypadá, bude hezky a tak jedeme navštívit jednu z největších záhad v Itálii.

Pár kilometrů od moře, směrem do... číst dál

26.10.2017 Locorotondo - Carovigno - Itálie

Pokračování 25.10.2017 
Jedeme zpět na pobřeží, abychom pokračovali v našem putování směrem na Sicílii. Alberobello bylo úžasné, ale to pro dnešek ještě není vše. V cestě nám stojí maličké městečko Locorotondo. Je skutečně maličké a za krátkou zastávku opravdu stojí.

Jedná se o „borghi piu... číst dál

28.10.2017 Brindisi - Casalabate - Itálie

Pokračujeme dál Apulií a celkem nic moc se neudálo. Včera jsme přespali v Brindisi, které je docela dost nehezké a není moc důvodů se tu zdržovat.

Velké město s poměrně ošklivou výstavbou, ale pěkným novým parkovištěm, kde jsme také na noc spočinuli. Parkoviště je veliké, plné zeleně... číst dál

29.10.2017 Cataldo - Itálie

Tiché a totálně prázdné městečko o pár obyvatelích se po ránu změnilo v rušnou tržnici.

Nikde nebylo nic napsáno, žádné zákazy stání a najednou, se na celé hlavní ulici staví stánky. Faktem je, že dávat jakékoliv zákazové značky by bylo naprosto zbytečné.

Jediný, kdo sem nepatří jsme my a... číst dál

30.10.2017 Tore Dell Orso - Itálie

Opět popojíždíme jen kousek, pár kilometrů k údajně jednomu z 12 nejkrásnějších přírodních koupališť na světě. Seznam nás zaujal a koupaliště, jezírka jsou překrásné, ale všechny pro nás nedostupná. Venezuela, Mexiko, Austrálie a podobné destinace.

Jen jedno jediné je na Evropské pevnině a... číst dál

31.10.2017 Otranto - Itálie

Loučíme se s příjemným parkovištěm v Tore Dell Orso a jedeme dál směrem na další historické městečko Otranto.

Opět si to šněrujeme postranními silnicemi, které vedou těsně podél pobřeží. Máme ohromné štěstí, netlačí nás čas, a tak si můžeme pomaloučkou jízdou vychutnat překrásné pobřeží. Tady... číst dál

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ