int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.10.2017 San Benedetto del Tronto - Itálie

Pomaličku se dostáváme do oblasti Apulie, což už je jih, ostruha a podpatek Apeninského poloostrova. Sjeli jsme jen nějakých 50 km z vnitrozemí a hned máme krásné a příjemné teploučko.

Abych byla konkrétní, 22 °C a příjemný mořský větřík. Co více si přát, už jsem spokojená. Teplo je tak akorát, vlhkost vzduchu přiměřená a větřík je příjemný. Silnice, po které jedeme samozřejmě kopíruje pobřeží, jen je tady nepříjemná železnice, která vede také podél pobřeží a dostat se pod ní, je pro nás občas docela problém. Je tu spousta podchodů pro pěší, spousta podjezdů pro osobní auta, ale pro vyšší auta je jich méně.

Dokonce nás jednou policejní vozidlo obrací, přesto, že navigace ukazuje, že bychom měli pod mostem projet. Nevadí, o kus dál je další most pod tratí, který je nám už příznivě nakloněn. Městečka po cestě nejsou nijak úchvatná a není důvodu se tu zdržovat, ovšem, jakmile projedeme na druhou stranu železnice, k moři, situace se mění.

Dostáváme se do oblastí vysloveně přímořského charakteru, se spoustou pláží a parkovišť. Co je pro nás důležité, že od 1. října můžeme vjet do míst, která jsou pro bydlíky v letním období zakázána. Zároveň od 1. října jsou platební automaty odstraněny a zákazy parkování se začínají zakrývat. To se nám moc líbilo minulou zimu a letošní jaro, kdy jsme na celé cestě po Itálii nikde nemuseli tápat, jestli jsme v placené zóně nebo ne. Buď tam platidlo bylo, nebo bylo odstraněné, nebo zakryté.

Samozřejmě, parkoviště v centrech a blízkých uličkách, jsou placená celoročně, ale spousta ulic, kde se stání platí v sezoně, je nyní zdarma. To je i místo, kde stojíme od odpoledne na noc. Normálně bychom tady před pár dny za stání platili a možná i značka, která už je zakrytá, zakazuje parkování bydlíků, ale nyní jsme tu téměř sami. Celé odpoledne se konečně regulérně sluníme a koupeme. Voda je báječná, protože tu mají skvělé vlnolamy, kde se voda drží a příjemně ohřeje. Co je také příjemné, vidíme na Flíčka a ještě si můžeme skočit udělat odpolední kávičku a vzít si jí na pláž. Příjemné místo v klidné rezidenční čtvrti, která už je téměř prázdná. Příjemné místo na odpočinkovou zastávku v cestě dolů na jih, ale opravdu jen mimo hlavní letní sezonu.

Zdenda do některých parkovacích karet, které by mohly být hodně problémové v plné sezoně, vkládá varování na místa, která jsou sice krásná, ale na letní dovolenou nevhodná, ale to my většinou nevíme, jen to odhadujeme a domníváme se, že na takovém místě by mohl nastat problém. To už je, ale na konkrétním zvážení každého. Bohužel, je téměř jisté, že tam, kde jsme stáli sami na konci listopadu, bude v období dovolených narváno anebo se tam nedostaneme vůbec.  

Může se také stát, že parkovací karta, mám na mysli, parkovací místo už neplatí anebo je místo pro bydlíky z nějakého důvodu nepřístupné. Může se tam vytvořit po prudkém dešti rigol, příjezdová cesta se může změnit v tankodrom, může se nově vybírat poplatek za stání, nebo to parkovací místo už jednoduše neexistuje. Samozřejmě nás mrzí, pokud si někdo na místě, které je uvedené v Parkovací kartě ublíží, nebo se napasuje obrazně řečeno mezi borovice a ukápne mu smůla na lak. Právě z těchto důvodů sebou vozíme polní lopatku a pokud je rigol nepříjemný, Zdenda ho zahází. Faktem je, že náš Flíček díky dvojité podlaze je tak nízký, že už snad nižší je jen Formule 1. Tam, kde projedeme my, musí s přehledem projet většina obytek a to už vůbec nemluvím o bydlících, které mají vzduchové pérování a v případě potřeby si mohou auto ještě přizvednout.

Pokud je opravdu silnice nesjízdná, tak tam jednoduše nejedeme a najdeme si jiné parkovací místo. Není nic jednoduššího, než si jet svojí trasou a najít si svá parkovací místa, nejlépe bez lidí. To je přání všech, ale v době hlavní prázdninové sezóny téměř nesplnitelný sen. 

Dnešní trasa je : 52 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ