int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.10.2017 Vasto - Itálie

Moře nádherně bouří a nedá se dělat nic jiného než se pokoušet o alespoň trošku slušnou fotku.

Večer jsme se přemístili zády ke zdi. Původně jsme stáli hezky u kraje a ze dveří jsme koukali na moře, ale noční bouře nás donutila přehodnotit stání a vyměnit krásu za praktičnost.

Východ slunce

Klasika, rozbouřené moře je ohromným lákadlem, protože, každá vlna je jiná a pokud se ještě vyšplhá až na kamennou pobřežní bariéru, tak je to snaha na celý den a následné mazání a rovnání ohromného množství fotek.

Pa070076

Moře stokrát jinak, vlna stokrát jinak a vůbec. Je to pak příšerná práce, do které se mi nikdy moc nechce. Bohužel, pokud nezpracujeme fotky každý večer, tak je to pak peklo.

Teď nově si ještě Zdenda přidělal práci s ukládáním fotek v plném formátu, jenže do stránek bychom je načítali strašně moc dlouho, takže je musí převést do nižšího formátu a tak dále a tak dále. Je to zkrátka hodně úkonů, než se pár fotek může dát sem na stránky. Jen pro představu, já fotky stáhnu z fotoaparátu na flasch disk v plném formátu. Přeberu je a hlavně srovnám a narovnám padající budovy, vytékající moře z obrazovky a tak podobně.

Flasch disk předám Zdendovi a ten si nejdříve fotky uloží na pevný disk a kopii nahraje do programu, který nám fotky převede na menší formát. Převedené fotky dostanu zpět na kartě a mohu z nich vybrat fotky do textu a vše ukládám na pozdější výběr do výřezu – beneru na stránkách.

Pa070079

Tam se bohužel hodí jen velmi málo fotek, protože fotky nezmenšuji, ale vyřezávám, takže i když se mi fotka líbí, neznamená to, že je po vyříznutí použitelná. Vybrat 20 fotek do měnícího beneru představuje probrat a vyříznout odhadem tisíc fotek.

Což není tak strašné, ale hrozně pracné a obvykle s tím strávím spoustu času. Zdenda má zase na starosti ukládání fotek na různá úložiště a skladování na pevném disku. Tam je nejdůležitější skladovat vše tak, aby strom doby přehledně rostl a nevzniklo nám ze záloh nepřehledné roští. V tomto mu musím smeknout klobouk, protože já rozhodně nejsem tak trpělivá a přepečlivá. Ale dost o fotkách a pro zájemce podrobněji uvedu a popíšu náš systém v kapitole Vznik stránek.

My jsme dojeli do na Italské poměry maličkého města, Vasto.

Parkujeme na příjemném, velkém parkovišti a kousek od nás je staré město, které nás láká svými uzoučkými uličkami a kouzelnými náměstími.

V průvodci se píše cosi o středověké atmosféře, a to si nenecháme ujít.

Většina starého města, centro storico, se datuje od 15. století a musím říct, že na krátkou procházku po obědě je to ideální volba.

Mimochodem, když jsme u oběda, dneska jsme měli fazolky na másle, smažené brambůrky a vepřové na žampionech a olivách.

Zelené fazolky kupuji zmražené v kilovém balení v LIDL a pro změnu olivy ve velké sklenici 1,5l a žampiony v 1 kg plechovce nejlevněji v Euro Spin.

To jen takový tip. Jak celou zimu, tak nyní nakupujeme vlastně jen v těchto dvou řetězcích. Máme už vytipované, co je kde dobré a levné.

Hlavně, samozřejmě hlídáme akce a pokud to jde, tak doplňuji potraviny za levnější cenu. Faktem je, že málokdy se podaří akci využít, ale aspoň máme přehled. Historické centrum je malé a na procházku velmi příjemné.

Parkujeme kousek nad městem na pohodlném parkovišti pro několik bydlíků a i karavanů. 

Parkoviště je nepoužívané a zámkovou dlažbou už statečně prorůstá tráva.

Zítra přejíždíme o kousek dál, do dalšího historického města Termoli.

Dnešní trasa je: 60 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ