int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.10.2017 Tore Mileto - Itálie

Zvolnili jsme tempo a blížíme se k našim plánovaným 30 km denně. Stále se nám nedaří stáhnout kilometráž na správné hodnoty, ale teď už to bude maličko snažší.

Hlavně, dostali jsme se konečně do oblasti, kde to je od městečka k městečku, od jednoho hezkého koutu pobřeží k druhému. Máme také před sebou několik krásných a velmi doporučovaných zastávek jako je zítřejší Rodi Garganico, pak nás čeká Peschici a Vieste. Dneska jsme pohodlně dojeli, já jsem dojala, do maličkého městečka mezi jezery Lago di Lasina a Lago di Vieste, kde je úžasná pevnost Mileto.

Je nutné si říct, že celé dlouhé pobřeží, kterým právě projíždíme bylo v hluboké minulosti terčem opakovaných nájezdů pirátů a dobyvatelů. Celá oblast si do dnešních dob nese spoustu památek na různé národy, kteří se tu postupně střídaly a vystřídali.

Tak tu máme vedle sebe řecká městečka, která vznikla z řeckých osad už z 8. století. př.n.l. Řekové, původní vystěhovalci ze Sparty a okolí se sice už dávno pokrevně smísili s Italy, ale v některých odlehlých vesnicích se stále mluví zvláštním řeckým dialektem, Griko.

Pak je porazili Římané a ty se postarali o další proměny měst. Tak tu máme vedle sebe budovy z Římského období, po Normanech tu zbyly nádherné románské kostely, po Švábech jejich opevnění a pro změnu po Španělech ladné a zdobné barokní budovy. O „trulli“ se zmíním později, na kamenné domy se špičatou střechou je ještě čas, ale tam se také podíváme.

Pevnost Mileto je sice zavřená, ale je to krásná a ladná stavba. Hned u Pevnosti je velký camp, ale teď už je zavřený.

Kousíček je velké parkoviště, pár metrů od moře, kde můžeme pohodlně stát. Zdenda jde na ryby a já jsem se pustila do restů v podobě UNESCO památek, které máme za sebou.

Zároveň jsem doplnila informace do Pojištění na cesty a mám rozepsané Pojištění na cesty našeho Flíčka, čím vším jsme prošli, kolik peněz jsme zbytečně vyhodily a píšu ještě do deníčku kapitolu o řízení obytného auta kuchařinkou, léčitelkou, uklízečkou, pradlenkou a vrchní zásobovačkou.

Dnešní moje trasa je: 30 km

Lesina-tore-mileto-10-10-2017-ujeto-30km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ