int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.8.2017 Jezero Milada - CZ

Nádherný den je předurčen ke koupání a slunění. Hned kousíček od nás je Ústí nad Labem se svojí novou vodní plochou, jezerem Milada.

Jedná se o vodní nádrž, která vznikla teprve před pár lety na místě hnědouhelného dolu. Nikdy jsme na takovém rekultivovaném místě nebyli a opravdu toto místo mohu jen a jen doporučit.

Nádherně čistá voda, která i v době největšího vedra není zasažena ani minimálním množstvím sinic. Tady se dá koupat celé léto absolutně bez obav, a ještě ke všemu je tu minimum lidí.

Jsou tady vlastně parkoviště dvě. Jedno velké, kam se vejde spousta aut, ale je svažité a na trávě. Pro bydlíky docela nevhodné, ale pěkná místa jsou na asfaltu. Druhé parkoviště je menší a stranou a docela obtížně jsme hledali vjezd, protože není nikde značené.

Tady se stojí mnohem příjemněji, pod námi je pláž, a ještě vidíme na auto, což je ideální kombinace. Zatím tu nikde není žádný zákaz a už několikrát tu projížděla Městská policie.

Na velké pláží projíždí soustavně Stráž nádrže. Opět, tomu jen tleskáme a pochvalujeme si, jak tu dbají o bezpečnost návštěvníků.

Několik stánků s občerstvením s vyloženě lidovými cenami. Pivo půl litr za 30,-, ledová káva půl litru za 40,- s ohromnou pěnou a spoustou mléka. Zkrátka, paráda. Spousta místa a spousta skvělé průzračné vlahé vody.

Celé jezero má 252 ha a napouštělo se od roku 2005 a až v roce 2015 bylo zpřístupněno veřejnosti. Nesmí se tu chytat ryby, to jen info pro rybáře. Údajně se sem vysadila spousta ryb, ale zatím to vše budou hodně mladé ryby.

Na březích je vysazeno několik stovek keřů a spousta vzrostlejších stromů. Celý prostor nad jezerem, ohromné louky, celý den sekal traktor s velkou sekačkou, ale nepůsobil nijak rušivě. Důležité je, že jezero je napájeno spodní stařinovou vodou, přelivovým vrtem spodní vody, dešťovou vodou a vodou Zalužanského potoka, který je sveden do umělé přírodní čistící nádrže.

Teprve až je voda přefiltrovaná, dostane se so Milady. Takže tu máme absolutně čisté zdroje. Vše je moc pěkné a všude je perfektně čisto. Jen chybí dodělat parkoviště a samozřejmě bychom si tu uměli představit hřiště pro děti, altánky a grilovací místa a tak podobně. 

P8160004

My jsme nejdříve stáli na velkém parkovišti, ale na noc jsme přejeli na to menší, které je naprosto ideální. Ještě před spaním se jdeme jen v župánkách vykoupat na hanbato.

Nikdo tu není, opět jsme osiřeli. 

Dnešní trasa je : 37 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ