int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.2.2017 - Valli di Comacchio - Itálie

Včera ráno jsme se přesunuli na původně plánové místo, kousek za Comacchiem. Teda přesně 9 km. Jsme ve Valli di Comacchio, což je volně přeloženo Rybí povodí Comacchio.

Celá lokalita je zvlášť významná pro faunu i floru. Spousta ptáků, kteří tu buď zimují, nebo jen tudy táhnou dál. Kousek od nás je ohromné hejno plameňáků, ale bohužel, je hodně pod mrakem a fotografovat se prakticky nedá. Hned jak stojíme, je koryto ramene, kde lítá ledňáček. Spatřit ledňáčka je vzácnost a my ho tady máme stále před očima. Akorát se mu moc nechce posečkat, abych si ho vyfotila. Několik druhů ladných volavek, které v dešti vypadají jako zmoklé slepice a do ladnosti mají teda hodně daleko.

Ovšem když vzlétnou, tak je to krásná podívaná. Velké parkoviště máme jen a jen pro sebe.

Občas přijede nějaký místní rybář, zkontrolovat svůj domek nad vodou a zase odjíždí.

Tady mají vůbec zajímavý styl rybaření. Ohromné sítě jsou zavěšené na systému železných lan a kladek a přes vrátek se spouští do vody a zase vytahují.

Používají se asi, když ryby táhnou, nebo si to moc vysvětlit neumíme. Sítě jsou ohromné a vlastně, jedna vedle druhé.

Teď jsou všechny rybářské domky opuštěné, zamčené a zazimované, kromě několika, kde rybáři bydlí celoročně.

Ovšem jsou to spíše chatrče se spoustou slepic a kohoutů. Hned naproti nám je jedno takové plechové hospodářství, kde kromě hejna slepic a kačen mají 7 kohoutů. Byli jsme se tam podívat a je to něco neuvěřitelného.

P1310018

Těch uřvaných bídáků jsem napočítala sedm. Kohouti dělají neskutečný kravál a řvou od rána. Zdendu dokonce vzbudili ve čtyři hodiny ráno. Docela mě to pobavilo. Mrazák na kamionu dělá ohromný kravál a vlastně je namontovaný hned za kabinou řidiče, a to ho nevzbudilo. Ovšem odpočatý kohout, který se po ránu asi potřeboval předvést před svým harémem a když se k němu přidají i ostatní kohouti, kteří se samozřejmě nesmí nechat zahanbit, tak je to peklo na zemi.  Velmi vážně jsem zauvažovala o tom, zda nepřehodnotíme náš budoucí odsun na venkov.

Je bohužel stále ošklivo a nemá se to nijak měnit. Rádi bychom se ještě jednou podívali do Comacchia za sluníčka, ale nebude nám to asi dopřáno.

Valli di Comacchio je komplex čtyř hlavních řek a spoust lagun a mokřadů.  

P1310049

Laguna, ta největší vznikla kolem desátého století kvůli poklesu půdy a zanášení pobřežních oblastí. Směrem od moře a hlavně, díky povodním z řek, směrem z vnitrozemí.

Jsme tedy v oblasti plné řek, říček a rybníků a tak zvané brakické vody. Brakická voda je voda, která má koncentraci solí mezi mořskou a sladkou vodou. Je slanější než sladká voda, ale není tak slaná jako voda mořská. Vyskytuje se v místech, kde se slaná mořská voda míchá s vodou sladkou. Nejčastěji to bývá v ústích řek a někdy brakická voda tvoří celé moře.  Nevím sice, které moře, tady informace končí, ale údajně to tak je.

Dnešní den od rána řešíme nejen naše ukřičené sousedy, ošklivé počasí, ale hlavně prasklou vaničku. Jsme bytostně přesvědčený, že se jedná o konstrukční vadu, kterou bohužel, asi budeme muset řešit přímo s výrobcem v Německu. 

10134100117f130f3c

První prasklina 

Porovnali jsme fotky z první závady a kázalo se, že stejná prasklina je téměř na milimetr ve stejném místě.

-19426568054a72b301

První prasklina

Což nás utvrzuje v domněnce, že pokud dáme třetí vaničku, za rok jí budeme mít prasklou také.

P1200001

Druhá prasklá vanička

Problém je v kousku topení, které je na tomto místě obnažené a trubka se téměř vaničky dotýká.

P5090113

Takže v zimě, kdy je potřeba při koupání pořádně vytopit i vnitřek auta, aby nám nebyla ziminka, je trubka a prostor okolo topení pod vaničkou pořádně rozhycovaný a pak, zřejmě, dojde k prasklince. S ohledem na to, jak je vanička tenoučká, není divu. I když jsme po záruce a jedná o opakovanou závadu na tom samém místě, snaha našeho, českého zástupce značky, je sice velká, ale mnoho nám pomoci nemůže. Pokusíme se s výrobcem v Isny, kde se vyrábí a montují všechny Dethleffsy, přímo spojit. Pokusíme se jim vysvětlit situaci, poslat fotodokumentaci, která je dostatečně průkazná a uvidíme, jak to celé dopadne.  Na začátku dubna, až se budeme vracet, tak bychom se tam zastavili a osobně vše projednali. Je možné, že hlášení o podobné závadě tam již nějaká mají a budou přesně vědět, kde je problém. Je také možné, že nás vyhodí a vaničku budeme muset řešit u nás. Zatím jsme zjistili, že nová vanička stojí 7,5 tisíce a práce by nás vyšla na cca 5 tisíc. Zdenda ještě zkoumá další možnosti. Faktem je, že pokud se neudělá odizolování trubky pod vaničkou, bude toto každoroční problém.

A stále se něco děje.

P1310056

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ