int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.2.2017 zatím Ravena - Itálie

Včera k večeru jsme si vyzvedli novou pákovku.  Všechno proběhlo v pořádku a to co jsme měli objednané, jsme také obdrželi.

Faktem je, že Zdendovi se podařilo tu starou opravit, ale jak tvrdí, spolehlivost je na 80%. Tady je důkaz, jaký je Zdenda šikulka. Podařilo se mu rozlámaný vnitřek poslepovat a pospojovat tak, že drží a vydržel i tlakovou zkoušku. Nicméně, obavy o vytopení auta přetrvávají a mýt v domečku 150l vody není žádné terno.

Pákovku tedy vyměňujeme a bohužel, zjistili jsme, že asi musí existovat modely na pravou a levou stranu dřezu. Nebo, musíme střed pákovky velkou silou vytočit a tím zase riskujeme, že se drátky přesunou do polohy, která bude pro ně smrtící. Je totiž možné, že právě to bylo důvodem našich strázní. Nakonec jsme se dohodli, že budu mít pákovku jakoby obráceně. Vodu nepouštím směrem k sobě, ale dost nepřirozeně od sebe. Myslím, že se dá na to zvyknout. Zatím chodím kolem nové pákovky zlehoučka, hezky na ní mluvím a i jinak si jí všelijak předcházím. Ta potvora stála 145 Eur, a tak si mojí úctu zaslouží.

P2070222

Chvilku jsem Zdendu umlouvala, že bychom vyměnili pákovou baterii s elektrospínačem za klasickou, ale nevýhody napojení přímo na čerpadlo jsou větší. Jak se kdo na to kouká. Nová pákovka, klasická, by stála do 1000. - Kč a byla by bez problémů s drátky a spínačem uvnitř, ale zase tím, jak je napojená na čerpadlo, se při jakékoliv maličké havárii může stát, že čerpadlo vypumpuje celou nádrž na zem anebo, že se čerpadlo rozbije. Kolegové jsou zase naučený, při každém odchodu, čerpadlo vypínat. To my sice neriskujeme a nemusíme, ale zase máme jiné problémy. Do detailů bych se nerada pouštěla, protože tomu vůbec nerozumím a doma bych dostala akorát vynadáno. Podrobněji se o tom našem problému rozepíše Zdenda ve své kapitole o opravách.

Pokračovat budu až dojedeme do dnešního cíle, který ještě vůbec netuším, kde bude.  Preventivně doplníme plyn a tím i doplníme další místo na naší pomyslné, budoucí mapě tankování plynu v Itálii. Zatím Zdenda vkládá data do tabulky a fotky jako dokumentaci, ale jakmile budeme mít kus za sebou, určitě má v plánu udělat přehlednou mapku pro lepší orientaci. Určitě je dobré, jakmile plyn trochu ubyde a objeví se cestou čerpací stanice, hned dotankovat a nenechávat nic na poslední chvíli.  

Už jsme dojeli a mohu psát dál.

Tankujeme úplně bez problémů kousek pod Ravenou, na poměrně velké čerpací stanici.

Domnívali jsme se, že nás vyhodí, protože to není žádná vesnická pumpa, ale pán z obsluhy přišel, nasadil pistoli a s úsměvem nás obral o dalších 13 Eur za plyn. Paráda. Tady jsou souřadnice a už je má Zdenda ve svojí tabulce.

Dneska jsme ještě zaznamenali malý úspěch a drobné vítězství v našem boji o novou vaničku. Jak jsem před pár dny líčila, spojili jsme se s naším dovozcem a výhradním zástupcem Kov Velim a tam nám bylo doporučeno, obrátit se přímo na výrobce. Celý den jsme strávili koncipováním dopisu a vznikl elaborát, který jsme nakonec s celou dokumentací a vším co máme, včetně fotodokumentace z opravy a kde si myslíme, že je konstrukční chyba. Jak jsem už říkala, nemá smysl, podle nás dávat novou vaničku bez úprav rozvodu tepla pod ní jinak příští zimu můžeme kupovat další vaničku. Ale to se opakuji.  V Kovu nám sdělili, že je podnikový systém v Dethleffsu nepustí do zadání, protože už jsme po záruce. To se nám samozřejmě nelíbilo, protože se domníváme, že se opravdu jedná o závadu, za kterou nemůžeme. Obrátili jsme se ještě o radu na Evropské spotřebitelské centrum ESC při České obchodní inspekci, které řeší mezinárodní právo. Tam jsme vše zaslali a čekali na zprávu, jaké máme směrem k Německu práva, protože auto jsme si přivezli z Německa. Naše báječná sestřenice z Německa nám dopis pro Dethleffs perfektně přeložila a včera v poledne jsme vše odeslali jak na centrálu Dethleffs Isny, tak na Expocamp, kde jsme v sekci Dethleffs auto koupili. Večer nám přišla zpráva od ESC, že podle Německého práva máme na výměnu nárok a ještě se nabídli, že nám mohou eventuelně pomoci. Vše jsme dneska dopoledne ještě konzultovali s panem Šlaisem z Kov Velim, aby hlavně věděl, jaké kroky jsme směrem k Dethleffsu učinili a pokud by se na něj obrátili, aby byl jednoduše v obraze. Po poledni přišla zpráva z Expocampu, že nám vaničku dají novou, ale práci si musíme zaplatit sami. Pane, to je fofr.  Je jasné, že Expocamp musel vše konzultovat s výrobcem. Vaničku si z prstu nevycucají a vánoce už byly. Zatím je to ve stadiu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Uvidíme ještě, zda a jak se nám vyjádří přímo z Dethleffsu.  Čas máme a silikon na utěsnění praskliny funguje dobře.  

Opět jsme v přímořském středisku, které je prázdné. Luxusní čtvrť a pár luxusních obchodů na hlavní třídě zejí prázdnotou. Internet máme od jakéhosi poskytovatele, který se tváří velmi příjemně. Má silnou a nezabezpečenou síť a celkově je na nás hodný. Ale je pravda, že bez antény bychom šanci neměli. Počítače síť vůbec nevidí.

Dnešní trasa je 30 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ