int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.2.2017 Cattolica - Pesaro - Itálie

Přejeli jsme do maličkého městečka Cattolica, které je dalším pokračováním Rimini.

Jsme vlastně v oblasti, která je jedna velká pláž a hromná řada hotelů a hotýlků na pobřeží. Pokud vše doplníme spoustou restaurací, kaváren a obchodů a obrázek této oblasti je dokonalý.

Nic pro klasického milovníka přírody a aspoň trochu samoty. Je to tu vše vysloveně výletní, turistické a snad jedině zimní období a brzké jaro je trochu příjemné na návštěvu celé přímořské oblasti.

Je to zase něco úplně jiného, než jsme si zvykli a než bychom hledali. Je to další poznání nebo další zkušenost. Jak a z jakého úhlu se na to podíváme. 

Mnohdy je škoda, že spousta lidí řekne „ tam bych nejel“ a hotovo. Pak ovšem přichází o skvělý zážitek, potvrdí se to, co si myslel, ale už ví. Samozřejmě, pokud budu mít malé děti, budu ráda za mělké, teplé moře s jemným písečkem, kde ještě velký kus od břehu je po kolena vody. Lehce se odsoudí a lehce se deklasuje. Já osobně jsem ráda, že jsme se dostali i sem a moli jsme vidět ten ohromný turistický průmysl, který je tu všude přítomný. Zabraný každý centimetr pláže a pečlivě rozparcelovaný. Není potřeba psát cokoliv na obranu, protože je to tak. Je to oblast pro turisty a letní dovolenkáře. Tečka a basta.   Naštěstí, není celá Itálie o turismu a plážích. Před námi se už začínají zvedat kopečky a to už konečně bude po mega plážích, kterých jsme si užili až dosyta.

 

Ještě pár slov k městečku Cattolica. Velký přístav je jednak pro krásné jachty, které tu zimují, a výjezd je určen pro rybářské lodě, kterých je tu také požehnaně. Akorát ohromný bagr čistí, prohlubuje a odkaluje dno.

Krásná pěší zóna je korunovaná parčíkem s vodotrysky a fontánou. Tady se asi fotí všichni a ani my jsme neodolali.

P2160042

Jen je potřeba si najít to správné místo. Blízký Mc Donald je hodně rušivé zátiší.

P2160055

Jedeme jen kousek dál do dalšího městečka Pesaro. Cestou tankujeme plyn a opět bez nejmenších problémů. Jednoduše jsme zastavili u stojanu a pán z obsluhy nám nasadil hadici a bez jediného slova nám natankoval plyn, obral nás o pár eur a jeli jsme dál.

Tady jsou souřadnice a pro větší přehled, je Zdenda vkládá do tabulky v kapitole RPC – Plyn Itálie.

Jedná se o to, že jsme byli dost upozorňovaný na problém natankovat v Itálii plyn. Možná na dálnici je situace jiná, ale nám se zatím, za skoro tři měsíce stalo jen dvakrát, že nás odmítli.

Zdenda objevil v navigaci kousek od Cattalice přístavní molo, poněkud stranou a vypadá to na moc hezké místo. Hezké skutečně je.

Kousíček nad mořem je v zeleni utopený parádní kemp pro bydlíky. Teď je zavřený, ale v létě tu musí být kouzelně. Trošku prudší kopec nahoru a pak dolů a jsme na molu.

V létě se sem samozřejmě nedá dostat, zákaz vjezdu, ale do kempu se pohodlně dojede. Tady jsme kousíček od největšího centra, kousíček od ohromných pláží a přitom v nádherné zeleni. Když do kempu, tak tady by se mi opravdu líbilo.

Dostali jsme zprávu z Dethleffsu, že nám dávají termín na výměnu a máme přijet 23. 3. do Isny na výměnu. Hodně nám to mění plány s návratem a i termín, který jsme si dovolili jim navrhnout nám o více, jak týden posunuli. Teď ještě se snažíme s fabrikou vykomunikovat, jestli je oprava zdarma nebo bychom si jí měli hradit. Z jejich odpovědi to není až tak jednoznačně patrné.

P2160096

Každopádně to vypadá, že vaničku dostaneme zadarmo, v rámci záruky a teď se jedná ještě o práci. Pokud bychom si práci měli uhradit, vyzvedneme si vaničku a práci si uděláme doma. Hlavně, musíme s nimi vykomunikovat, že výměna je jedna věc, ale bez nápravy a odstranění závady nemá smysl novou vaničku vůbec dávat.

Dnešní trasa je kraťoučká – 17 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ