int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.2.2017 Porto Recanati - Itálie

Včera jsem se zmiňovala o našem maličkém molu, kde jsme stáli a jak se v neděli zaplnilo lidmi. Jen bych chtěla ještě zmínit takovou drobnost. Parkoviště, které jsme měli skoro jen pro sebe se v neděli zaplnilo. Spousta lidí se přijela slunit na vlnolam a projít se po pobřeží. Stejně tak jako my jsme si nejdříve udělali výlet do dáli podél moře a pak, po obědě jsme si vzali deku a šli si sednout mezi lidi na sluníčko.

Co se nestalo, zapomněla jsem na zemi taštičku, kde jsem měla takové svoje drobnosti, kapesníčky, krém, jelení lůj na rty a tak. Na to, že jsem to nechala na zemi uprostřed lidí, jsem přišla až za dlouho dobu v autě a dost skepticky jsem se vrátila.

Světe div se! Taštičku někdo vzal a položil jí na vyvýšené místo, aby byla vidět a aby jí nikdo nerozšlápl. Samozřejmě, uvnitř bylo vše a nic nescházelo.

Ráno opět přijeli rybáři a opět úlovek nebyl nijak veliký.  

Jedeme hned k první benzínce, kde měli plyn a v klidu a pohodě tankujeme. Měli jsme to tak tak. Máme ještě v nádrži nějaké tři litry plynu. Nic moc. Tady jsou souřadnice a už je i Zdenda zanesl do svojí mapky a seznamu LPG Itálie v kartě RPC na stránkách.

Opravdu, je velmi důležité nenechávat tankování plynu na víkend. Tak jak jsem psala včera, není to o tom, že by ho nechtěli prodat, ale není nikdo, kdo by ho prodal.

Na víkend se všechny benzínky změní na samoobslužné a plyn si sami natankovat nemůžeme. Samozřejmě, na dálnici může a asi i bude situace jiná, to nevíme, ale mimo dálnici máme smolíka.

Přejíždíme jen kousek do Porto Recanati.  Cestou hned před městečkem jsou dvě veliká parkoviště za 2 Eur na celý den. Parkoviště jsou i pro bydlíky a pár kroků od moře.

Úžasná záležitost. Je znát, že se vzdalujeme těm nejvyhlášenějším letoviskům okolo Rimini, kde je každý centimetr pláže tvrdě využit a krvavě zaplacen.

Tady už je volno, pohov, rozchod.

Spousta místa na parkování a ceny, více než příjemné. Jen s vodou bude v sezoně drobný problém, ale nic co by se nedalo zvládnout. Jen je potřeba mít oči otevřené a hlídat veřejná pítka.

Jsou všude, jen je najít. Většinou jsou v parcích, a když je nejhůř, voda se dá nanosit. Každopádně v sezoně budou fungovat i veřejná stání a servisní místa pro bydlíky, která jsou teď většinou zavřená. Jdeme se projít městečkem a jen tak maličko a naprosto okrajově obdivujeme, jak to tu mají hezké, upravené a čisté.

Samozřejmě, domy okolo moře jsou apartmány na letní pronájem, ale i v postranních ulicích jsou moc hezké domy a taková miniaturní náměstíčka. Hlavně, jak jsme tu mimo sezonu, tak pláže jsou opuštěné, prázdné a dají se podél moře podnikat vynikající túry.

Přestože má spousta lidí zakořeněno ve svém myšlení, jací jsou Italové bordeláři, zatím se nám to vůbec nepotvrzuje. Všude je čisto a pořádek. Všude je spousta popelnic, které se stále vyvážejí.

Hlavně, co mě dole, na východ od Itálie bolelo, byla spousta toulavých a hladových pejsků, ty tu vůbec nejsou a z toho mám radost. Italové mají hodně pejsky a kolikrát to jsou neuvěřitelní voříšci, ale pečují o ně a starají se o ně.

 Někdy až hodně, takže vidět psy s velkou nadváhou, žádný problém.

Všichni po svých psech uklízejí a vidět psí výkaly na chodníku je spíše rarita. Líbí se mi tu. 

Dnešní trasa je 15 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ