int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 18.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.9.2017 Melk - A

Využili jsme slušného internetu a Zdenda se celý včerejšek mořil s přesunem celé naší fotogalerie na jiné úložiště. Znamenalo to hlavně z nového místa získat odkaz a ten vložit do naší administrace, aby se zobrazila fotogalerie tak jak má.

Je to příšerná mravenčí práce, ale představa, že budu stále a pořád platit Microsoftu zato, že máme u nich uložené fotky se nám nelíbí. Kdyby to bylo jen pár korun, tak to neřešíme, ale pokud se sečte platba za doménu, webhosting, provoz stránek a k tomu ještě platba za úložiště, tak se nám to začíná docela slušně prodražovat. Teď máme fotogalerii na Google, parkovací karty na Microsoftu a UNESCO galerii a galerii do cestopisu u Banánu z Ostravy, kde máme úložiště a technickou podporu pro naše stránky. Je to ohromně složité, ale díky přesunu využíváme objem dat, který si už platíme s danou službou. One Drive bylo skvělé a sloužilo nám jako veliké úložiště pro všechno, ale drahé. Takže jsme se celý den mořili, a protože bylo veskrze ošklivo a průběžně pršelo, tak nám to ani moc nevadilo. Byli jsme v klidu na příhodném místě a dohodli jsme se, že den věnujeme stránkám.

Dneska jsme přejeli kousek Německa a vjeli do Rakouska hraničním přechodem Pasov. Maličký přechod, kde neočekáváme problémy s celníky a jejich proslulou váhou. Faktem je, že pokud by se nás rozhodli zvážit, byl by to průšvih jako hrom.

Samozřejmě jsme přetížený až hamba, ale to snad každý, kdo jede na trošku delší dobu než jen na 14 dnů dovolenou. I když, jak jsem si všimla diskuse na Facebooku, mnoho z nás má problém s váhou a nemusí se jet hned na několik měsíců. Faktem je, že pokud vezmu v potaz, co vše jsme na naše auto dokázali do montovat, co vše sebou vláčíme za náhradní díly a spoustu nářadí, že vezeme celou domácnost na pár měsíců, připočtu dvě velké baterky, takže máme vlastně tři, dále kola, centrálu a samozřejmě skvělé zavařeniny, tak i sebevětší doložitelnost nám zkrátka nemůže stačit.

Jedeme nádhernou krajinou rakouského venkova a musím říct, paráda. Je to tu opravdu moc hezké a Zdenda volí trasu daleko od všech hlavních silnic. Uzoučké silnice mezi vesnicemi, spousta luk, pastvin a statků poházených okolo nás je pastva pro oči. Všimli jsme si, že tu hodně chovají daňky, asi na maso.  Vidět ve velkém výběhu 50 kusů ve stádu není žádná výjimka. Naše navigace nás vedou a my si užíváme příjemnou cestu. Opět jsme se napojili na Dunaj a vracíme se po jeho toku zpět. Alespoň kousek.

Mám novinku. Učím se řídit našeho Flíčka. Jde to ztuha, pomalu, ale už jsem se zbavila počáteční ztuhlosti a strachu.Skoro každý den si sednu za volant a jedu tak jak mi to jde a vyhovuje, což znamená pomalu. Zatím se bojím na úzkých silnicích, tam se zkrátka ještě nevejdu, ale na klasické šířce už nemám takový problém. Hlavně jsem už překonala křeče v rukou a obrovskou nervozitu.

Se Zdendou jsme konečně po třech letech našli shodu a řekla bych, že se kalné vody pročistili. Zatím nepoužívám tempomat, protože to neumím a plně se věnuji zvládnutí délky, šířky a váhy. Největší problém je, cena auta a i když jsme velmi dobře pojištěný, tak přeci jenom, je to pro mne ohromně svazující. Vždycky jsem byla hodně hrdá na to, jak řídím, ale toto je něco úplně jiného

V tomto případě jsem zase zpátky v autoškole a strachuju se z každého sebemenšího zúžení, odhaduji, jestli k semaforu stihnu dojet a přemýšlím, jestli přeřadit anebo tam tu právě zařazenou, jakousi rychlost nechat. Prozatím mi dělá velký problém slyšet správně motor a kdy a co zařadit. Hlavně, nikdy jsem neměla auto s šesti rychlostmi a s tempomatem a i kdyby, tak váha našeho Flíčka je nesrovnatelná s tím, co jsem kdy řídila.

Dojeli jsme do krásného městečka Melk. Umberto Eco zasadil svůj historický román Jméno růže právě do slavného a velmi starého kláštera, který je přímo nad námi.

O klášteře povím pár zajímavostí zítra, ale knihu Jméno růže velmi doporučuji. Kdo má rád historii si přijde na své a Umberto Eco je skvělý spisovatel a pokud někdo nerad čte, tak existuje krásné zpracování jako mluvené slovo, kde je celá kniha přečtená, a ještě ke všemu, velmi hezky. Tady je cesta: Uložto.cz – mluvené slovo – Jméno růže a zadarmo se to dá celá namluvená kniha pohodlně stáhnout.

Dnešní trasa je: 272 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ