int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.9.2017 Ferrara - Florencie - Itálie

Dneska je na pořadu dne Ferrara, kde jsme na ohromném a velmi pohodlném parkovišti v poklidu přespali. P9200002 Ráno nás drobet zarazili dva černý mladíci, kteří si tu přivydělávají hledáním volného místa pro přijíždějící auta. Za dobře ukázané místo asi inkasují drobný peníz. Já se spíše bála, jestli netipují nějaké vhodné auto, ale to, že nakonec budeme stát mezi samými cikány, kteří se sem sjeli až po našem odchodu, tak to by nás ani ve snu nenapadlo. Ovšem pozor, místní Romové mají velmi pěkná obytná auta, za která by se nemusel stydět žádný bydlíkář, ale úplně mi uniká, jak naskládají 6 dětí do obytky a z toho už jsou některé děti téměř na prahu dospělosti.

Město Ferrara je překrásné a opravdu stojí za prohlídku. Pokud zaparkujeme šikovně, co nejblíže historické části města, stačí nám půl dne na prohlídku toho nejdůležitějšího.

Mohutný hrad Castello Estense je asi to nejdůležitější z Ferrary. Za rozkvětem celého městečka stojí prastará rodina Este, která vládla celé oblasti více jak 300 let. Díky zachovalému středověkému rázu historického centra, byla Ferrara zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO.

Je faktem, že většinou se jedná o velmi hezké památky, a zapsání je jakousi zárukou pěkného výletu ať už do přírody nebo do města.

Ve Ferraře jsme strávili krásnou část dne, svítí sluníčko, je teploučko tak akorát a my už ujíždíme dál za našimi přáteli Petrou s Carstenem.

Jsme domluveni na setkání na zítřek večer.

Faktem je, že ujíždíme, co to dá a po dlouhé době zdoláváme pro nás ohromné vzdálenosti.

Dnešní trasa je 169 km

Ferrara-florencie-20-9-2017-ujeto-169-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ