int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.9.2017 Cortona - Itálie

Pokud by se nám nechtělo trávit čas ve velkém městě, což plně chápu, nabízím velmi příjemnou alternativu a to, velmi staré městečko Cortona.

Flíčka necháváme na hotelovém parkovišti a jedeme všichni společně na prohlídku Cortony, města, které datuje svůj vznik dlouho před 8. století př. n. l., kdy tu již město bylo, kvetl obchod a město bylo centrem celé oblasti.

Město si zachovalo svůj převážně středověký ráz a křivolaké uličky jsou zkrátka kouzelné. Parkoviště pod městem má i kus vyhrazený pro bydlíky a nad námi se tyčí celá staletí historie.

Nádhera, a pokud nám ještě svítí sluníčko a je příjemné teplo, tak krásný den strávený s přáteli nemá chybu.

Náměstíčko, kde na schodech posloucháme harmonikáře s partnerkou, která doprovází na vše možné.

Staré italské písničky a francouzské šansony sem zkrátka patří. Co nás hned u vstupu do města pobavilo jsou jezdící schody z parkoviště k branám města.

Už jsme se s tím tady v Itálii setkali, ale spíše s výtahem. Jezdící schody jsou méně obvyklé. Hezké že? Stoupáme, už po svých, až na vrchol hory, kde se rozkládá polorozbořená pevnost Fortezza Medicea.

Hned pod pevností je veliký, běloskvoucí kostel, kde jsem opět ocenila kvalitu našeho fotoaparátu Olympus.

 

Veškeré zbytkové světlo se dokáže nacpat do skvělého provedení objektivu a aparátu. Tam, kde je pro všechny ostatní málo světla a bez blesku by nic nevyfotili, já mohu veškeré interiéry fotit přímo fantasticky.

Pokud by někdo uvažoval o koupi nového aparátu, tento mohu jen vřele doporučit. Pozor, to není reklama, ani skrytá, to je konstatování a po zkušenostech a po prohlídce totožných fotek z aparátů od jiných výrobců mohu jen konstatovat, skvělé.

Domnívám se, že kvalitově je Olympus v třídě, kterou vlastním, jednoznačně na špici. Dokonce, jak jsem se dočetla, Olympus vlastní jedinečnou technologii, která spojuje zrcadlovku s digitální technologií. Tím se aparát zmenšil a kvalita fotek je úžasná. Sem do textu používáme kvalitu fotek nejnižší možnou, protože jinak se nám fotky do administrace stránek nahrávají neskutečně dlouho. Plnou kvalitu si uchováváme na pevném disku a až při prohlížení na velké obrazovce je teprve znát ohromný rozdíl oproti jiným značkám. Jen stále a pořád lituji, své neznalosti technik fotografování a hlavně, už raději toto téma opustím, protože bych se nerada pouštěla do technických podrobností, kterým opravdu nerozumím. Pro nás je důležité, že když dáme dvě fotky, dvou značek aparátů vedle sebe, tak ty naše jsou skutečně parádní, čisté, jasné a jak bych já osobně řekla, jaksi jiskrné.

Zatím co jsem se zamyslela nad kvalitou našeho Olympusu, prohlédli jsme si městečko, vystoupali po křivolakých uličkách až do výšin a zpět a můžeme se vrátit do hotelu.

Zapadá sluníčko a je čas na pravou gurmánskou smrť. Několik druhů sýra včetně parmezánu, několik druhů klobás a samozřejmě olivy, vynikající italské víno z místní produkce a samozřejmě nechybělo ani naše české pivečko Kozlík. Vše završila teploučká vířivka a čisťounká voda v bazénu.

Nádherné setkání se blíží ke konci. Zítra se rozjedeme opět každý svou cestou.

My se budeme už pomaličku, naším tempem sunout k pobřeží Jaderského moře do městečka Civitanova Marche, kde jsme skončili minulé jaro a budeme pokračovat podél západního pobřeží na Sicílii.

P9220104_2

Opustíme překrásnou oblast Toskánska a vjedeme do oblasti Marche. Petra s Carstenem se už vrací domů.

P9220116

Pobyt v Itálii jim pomaličku končí a je čas návratu. Tak šťastnou cestu přátelé a na jaře, při našem návratu, se u Vás v Německu znova setkáme. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ