int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28-29.9.2017 Camerino - Itálie

Ještě jeden den věnujeme úklidu a servisu.

P9280001

Zdenda se pustil do sporáku. Jednou za čas je potřeba plotýnky rozebrat a vyčistit.

P9280003

Přesto, že jsem holka veskrze pořádná a sporák je moje teritorium, které se snažím co nejvíce udržovat v čistotě, tak pod pukličky hořáku se při mytí zkrátka nedostanu a pak jen zírám, co vše se tam dokáže uchytit a napéct.

P9280008

Faktem je, že se sporákem a čištěním si Zdenda hrál celé dopoledne. Hlavně je potřeba opatrně pročistit trysky.

P9280005

Že není něco v pořádku obvykle poznám, když se mi dlouho nemůžou uvařit třeba těstoviny.

Dneska přišli na snídani už všechna koťata. Nakonec jsou čtyři, ale vypadají velmi pěkně. Určitě už je tu někdo krmí, protože vyhublá nejsou, ale moji buchtu s mlékem si rády daly.

Ještě pro případ potřeby jedna informace, a to o možnostech internetu v Itálii. Od jara se podmínky trošku změnily, a tak tady je pár informací.

Převážná většina volných sítí nám dovolí se připojit až po zaslání sms z telefonu nebo po zapsání telefonního čísla do kolonky, přihlášení k volné síti. Toto je velmi snadné. Po rozkliknutí volné sítě se obvykle načtou stránky města a tam na nás vykoukne okénko s požadovanou informací. Buď, kam máme vypsat kóde, které obdržíme po zaslání sms nebo máme napsat telefonní číslo, kam nám kóde přijde a my se můžeme přihlásit a máme volný přístup k jejich síti. Asi to píšu hrozně krkolomně, ale v jádru je to velmi jednoduché. Jenže, a tady je háček. Telefonní číslo musí být italské, na české nic nepřijde a kvůli tomu si musíme koupit jejich sim kartu ať už s minimem internetu nebo volání. To je fuk. Sim karta normálně funguje rok a my jí máme už z jara, jenže jak se měnily pravidla pro operátory v celé EU, změnili se i pravidla v Itálii. Naší sim kartu, zakoupenou na konci minulého roku můžeme sice použít, ale můžeme si na ní nabít jen původních 5 GB za 9 eur na měsíc. Nově si můžeme koupit novou kartu a tam už nám nabijí za totožné peníze 20 GB, což už je slušné. Drobná vada na kráse je, že nová sim karta stojí 15 eur. Pokud se ovšem sazba za sim kartu rozloží do více měsíců, pak ta cena není tak strašná. Při našich plánovaných zhruba 6 měsících nám to vychází 2,5 eur navýšení. Takže, za 20 GB zaplatíme 11,5 eur což je zhruba 299,- Kč. To je přesně suma, kterou jsme ochotný za slušnou porci dat zaplatit.

P9290031

Tak jak stále stojíme pod Camerinem na stání pro bydlíky, už dva místní kampeři nás zvali na víkendovou fiestu. Má se tady konat jakási slavnost a mají přijet kolegové.

P9290018

Má se prý tady uskutečnit velký sraz, a nakonec jsme se teda rozhodli, že tu ještě jeden den pobudeme a počkáme si na tu jejich slávu. Ze zkušenosti už víme, že se Italové dovedou a umí ohromně bavit, a tak jsme zvědavý.

P9290023

Hlavně, velitel vozu je zvědavý a rozhodl. Já osobně bych už jela dál, ale co naplat, posádka se holt musí přizpůsobit.

Aspoň jsme ještě udělali očistu všech našich nádrží, včetně toaletní.

P9290005

Bezvadný je, že je tu k dispozici neomezené množství vody a velká výpusť na odpadní. Kdoví jak dlouho se nedostaneme ke kloudnému zdroji vody a je lepší využít příležitosti zavčasu. Nádrž Zdenda jen vypláchneme proudem vody, vyčistíme od případných drobných nečistot, vystříká slabým roztokem Sava, opět vypláchne a pak už jen napustíme čistou vodou.

P9290002

Používáme do nádrže koupenou destičku s aktivním stříbrem a stříbrnou lžičku. Tu jsme přidali až letos na jaře, protože destičky se už blíží ke konci aktivní doby a všichni používají stříbro a tak jsme to také vyzkoušeli. I když jsme v autě nepřetržitě, tak jsme díky péči, kterou Zdenda nádržím věnuje, neměli jediný zdravotní problém. Nerada bych to zakřikla. Na řádné střevní potíže je zaděláno raz dva. Ani se člověk nenaděje a je na několik dnů připoután k toaletní míse. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ