int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.3.2018 Mondragone - Itálie

Máme krásný den, po dlouhé době je sluníčko a my jedeme dál podél pobřeží.

Dneska se neudálo nic, o čem by se dalo psát, na co by se dalo upozornit. Jediné, co se začíná pomaličku, polehoučku projevovat je problém s volným parkováním. Přesto, že je zima a parkování je i na placených parkovištích zdarma, tak není už moc kde zaparkovat.

Pomaličku se pobřeží stává jednolitou výletní zónou, začínají být obsazené pláže letními bary a každý kousek pláže zkrátka začíná někomu patřit. Jistě, ještě jsme poměrně nízko, a ještě to není nijak dramatické, ale včera už Zdenda měl docela honičku najít pro nás pěkné místo na přespání.

Samozřejmě, snaží se, aby bylo místo aspoň trošku pěkné, aby bylo v klidu, a abychom měli, pokud možno hezký výhled do dáli. Zrovna včera Zdenda odpovídal kolegovi na to, jak hledá parkovací místa. Hodně lidí se spoléhá na různé vyhledávače jako je například , http://www.park4night.com/ , který nám osobně vůbec nevyhovuje. Problém je, že když si v tomto vyhledávači zadám lokalitu, tak mi to tam vyjede všechny kempy a stání, ale nedá se, alespoň podle mne, zadat lokalitu a zaškrtnout, že chci jen stání zdarma.

Jedině lze zadat stání od 0 do x , ale to zase obnáší problém s daty, protože je nutné každý odkaz rozkliknout a najít si, kde to vlastně je. Valná většina STLP je hrazená a jediná možnost, jak se dostat k STLP zdarma je poctivě všechny rozklikávat a hledat. Několikrát jsme zajeli na takové místo a mnohdy se nám stalo, že přesto, že bylo avízované zdarma, tak bylo hrazené. Je spousta další možností, jak najít STPL nebo kemp.

Další možnost - http://www.campercontact.com/en/ , ale prohlížečů a možností je opravdu hodně. Zdenda nejraději používá svojí navigaci, kterou už měl v kamionu a která se dá zadarmo aktualizovat a k tomu si cílové místo projede s panáčkem na Google mapách, zkrátka, jede po silnici a hledá. Koukne se, kam to vlastně chceme ten den dojet a jaké jsou tam pro nás možnosti. Faktem je, že ani to není 100 % a už se nám stalo, že na mapě na vytipovaném místě nebylo zhola nic a tudíž, ideální parkování a stání, ale po příjezdu zde bylo placené parkoviště, nový hotel, několik domů, nákupní středisko a tak podobně.

Takže, jak říkáme, připraveným štěstí přeje a opravdu najít kloudné parkoviště, a ještě zadarmo je někdy oříšek.

Rozhodně, je to hodně času, který stráví přípravou další naší cesty a je bláhové se domnívat, že někam přijedeme a pak teprve řešíme, kde budeme stát.

Vždy má Zdenda připravenou trasu a většinou i se záložní variantou.

Čím se blížíme k civilizaci, k letní sezoně a míříme do preferovaných oblastí, tím je situace horší a horší. To je jasné 

Dnešní trasa je: 53 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ