int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.3.2018 Anzio - Itálie

Poněkud se nám změnilo pobřeží.

Skoro vše je oplocené a všude jsou nějaké resorty, vily a areály kam se nedá vejít. Ohromná a dlouhá oblast je téměř celá oplocená a pokud se dá nějakou uličkou volně projít, tak zase není kde zastavit.

Absence parkovišť to neumožňuje. Je to zajímavé a myslím, že je to důležité i pro ty, kteří se sem chystají a rádi by stáli někde u pobřeží, tak na dnešní skoro celé trase se to není možné. Ani nám se nepodařilo najít nějaké kloudné parkoviště, kde bychom mohli volně stát.

Maličko odbočím od tématu, tady nám totiž opět zmizel kus naší silnice. Neavízovaná uzavírka a my se musíme dost daleko vrátit a jet jinudy. Proč to někam psát, proč dávat info ceduli, když stejně všichni vědí, že most tady už nějakou dobu není. 

Vlastně se ani nejedná o kloudné, ale jedná se o vůbec nějaké parkoviště. Obědváme u benzínky, to byla jediná možnost kde na chvíli zastavit.

Přístavní molo, kde jsme až doposud vždy úspěšně zaparkovali je velmi příjemné, velké a pro nás ideální, ale bohužel, v celém městě platí zákaz parkování bydlíkům a karavanům. Tady je to tak, že pokud tu chceš stát, tak hajdy do kempu. 

V maličkém městečku hned u naší hlavní silnice je prádelna a já už nutně potřebuji něco málo vyprat. Nakupilo se mi našpiněné prádlo a díky počasí ho opravdu nemohu vyprat a nějak rozumně usušit.

Nemá cenu se trápit s praním na etapy a po pár tričkách, které by se nám houpaly na ramínkách v koupelně. I tak už máme v autě vlhkosti až dost a předpověď na další dny není nijak valná.

Prádelna je poměrně velká a docela vytížená. Na velkou pračku musíme čekat víc jak půl hodiny, a tak volíme dvě menší abychom tady nestrávili půl dne. Kupodivu i sušičky jsou hodně vytížené. Všimli jsme si, že Italové nosí z domova vyprané prádlo a v sušičkách si ho suší.

Buď je to z důvodu deštivého počasí anebo ho nemají kam pověsit. Myslíme si, že pokud bydlí v maličkých bytech, tak se jim vyplatí prádlo do prádelny přivézt na dosušení. To už je několikátý případ, kdy vidíme, jak si hospodyňky přinesou z domova mokré vyprané prádlo a využijí tady jen sušičku.

Dneska jsme se domluvili na setkání s Ivon a Tomášem, kteří se vracejí ze Sicílie. Už jsme se s nimi setkali na ostrově a je to jediná návštěva, nebo jediný kolegové, kteří byli Sicílií nadšený. Nikomu se tady zatím nelíbilo a všichni, se kterými jsme se setkali, byli z ostrova vysloveně znechucený a po pár dnech odjeli. Ivon a Tomáš na Sicílii byli skoro měsíc, a to je poměrně dlouhá doba na poznání a buď přijetí nebo odmítnutí.

Zdendovi se podařilo najít moc pěkné místo na setkání a jsme velmi rádi, že za námi přijedou přesto, že si udělají poměrně velkou zajížďku.

Dnešní trasa je: 91 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ