int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.3. 2018 Saturnia - Itálie

Dneska už se počasí maličko zhoršilo, ale neprší, a to je hlavní. Jedeme drobet do vnitrozemí, protože bychom si neradi nechali ujít slavné přírodní lázně Saturnia.

P3100024

Na fotkách vypadají úžasně a jestli bude vše tak, jak se všude hlásá, tak máme naplánováno, že bychom se klidně den, dva zdrželi. S láskou vzpomínáme na Thermopyly, které doporučujeme všem, kteří cestují po Řecku, a tady se slibuje něco podobného, tak uvidíme.

P3100016

Směrové cedule už jsou na silnici vidět pomalu 60 km od lázní a tak předpokládáme, že budou i dobře značený v nejbližší vzdálenosti.  Opravdu, cesta je skvěle značená a jak je vidět, termální prameny jsou tu asi velmi oblíbené.

P3100029

Pokud bude sezona, tak první, s čím se tu budeme tak trošku potýkat je parkování. Pro osobní vozy je velké parkoviště u vstupu, ale jen pro osobáky, pro nás je snížená vjezdová výška a my máme smůlu. Pokud se nevejdeme na těch pár parkovacích míst u silnice, tak musíme na parkoviště do kempu, ale k tomu se ještě dostanu.

P3100033

My jsme pohodlně zaparkovali u vchodu do areálu, sice trošku z kopce, ale jak já říkám, dokud mi nepadají hrnce z plotny, tak to jde. V jednu chvíli jsme tady parkovali čtyři obytky, ale na noc jsme zůstali jen s jedním kolegou z Rakouska.

P3100031

Saturnia je velmi známá oblast s termálním pramenem o úžasné síle. Ze země vyvěrá sirnatá pramenitá voda, při teplotě 37,5 ° C.

P3100036

Termální voda je dobře známá pro své terapeutické vlastnosti a nabízí relaxaci a pohodičku. Hlavní termální vodopády jsou tady dva, Mill Falls, který se nachází ve starém mlýně a vodopády Gorello.

P3100037

Průtok pramene je asi 800 litrů za sekundu, což zaručuje optimální výměnu vody a hlavně to, že všechny bazény jsou čisté a stejnoměrně zásobené teplou vodou. Chemické složení je síra, uhlík, síran, uhličitan alkalický, zemina, s přítomností plynného sirovodíku a oxidu uhličitého.

P3100046_2

Minerály rozpuštěné ve vodě činí 2,79 gramů na litr. Tolik praví chytré knihy, ale pro nás je důležité, že se nám podařilo zaparkovat na silnici hned u vchodu do areálu. Jen je škoda, že nesvítí sluníčko a fotky jsou tudíž hodně tmavé.

P3100043

Vstupné je zdarma a pokud chceme soukromí, ta si můžeme vlézt do říčky, která padá vodopádem do nádherných lavorů plných přímo úžasně teplé vody. Všichni se buď svlékají na břehu anebo v autech. Takže potud není žádný problém.

Kolegy karavanisty bude hlavně zajímat parkování, a to se nám zdá jako docela problém se vzdáleností auto – lázně.

P3100041

http://www.alvearedelpinzi.com/1-Main/10-Prezzi . Zde je odkaz na parkoviště, kam bychom měli správně zajet parkovat a už narážím na drobný problém a tím je to, že se nejedná o parkoviště, ale klasický kemp za 14 eur na 24h. Pravdou je, že jsou zde přípojky, pračka, sociálky a tak podobně a cena není zase až tak vysoká, ale jiná možnost v nějaké kloudné vzdálenosti není. Kemp je, jak píší „asi 800m“, ale my si myslíme, že je to kilometr jak vyšije. Méně to rozhodně nebude a s malými dětmi to je docela štreka. Ostatně, na mapě je to dost dobře vidět.

P3100066

Jinak co říci. Je to tu skvělé a úžasné. Voda není až tak teplá jako v Thermopylech, ale zase je to příjemné koupání a termální bazény jsou ohromně příjemné.

P3100068

Mimo sezonu by se tu docela určitě dalo zaparkovat tak jako my, u silnice, ale v sezoně je nutno počítat s kempem. Dobrou zprávou je to, že se v kempu nemusí platit za 24 h, ale mají to v ceníku různě hodinově rozdělené a platba je samozřejmě ponížená.

P3100062

Další možností je luxusní hotel s několika bazény a golfovým hřištěm. Samozřejmě s překrásným výhledem na bazény. Tak tato fotka asi uchvátí všechny, ale je to drobet vyšší cenová kategorie.

Saturnia

https://www.termedisaturnia.it/parco-termale/aperture-e-tariffe/ tam můžeme za 25 eur využít jen bazény. No, taky možnost, proč ne?

Tak vzhůru do Saturnie.  

Dnešní trasa je: 76 km

Viterbo-termal-therme-saturnia-10-03-2018-ujeto-76-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ