int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.3.2018 Lerici - Itálie

Tak, dnešní den začal opravdu nádherně.

Sice je chladno, ale hlavně, neprší a jak to vypadá, dneska by pršet nemuselo. Trošku jsme se zdrželi a celé dopoledne věnovali nádhernému výletu po pobřeží.

P3200011

Marina di Cararra je vlastně naše poslední město v Toskánsku a dneska už se přemístíme do Ligurie. Tak se s námi Toskánsko loučí krásným dnem a my už se taky loučíme s tímto krásným krajem.

P3200020

Podle našeho plánu bychom se sem už neměli nikdy vrátit, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy. Takže, jdeme se projít po nábřeží a pak až jedeme dál.

P3200018

Dneska to máme jen kousek, a protože není kam spěchat a den je jako vymalovaný, dáváme si ještě v klidu oběd. Městečko Marina di Cararra je vysloveně turistické městečko, které je, moc hezké. Kupodivu, se tu dá i velmi pohodlně zaparkovat na velkém příjemném a klidném parkovišti.

Jedeme krásným pobřežím Lavantské riviéry a jak už z názvu vyplývá, budeme rádi, když aspoň trošku slušně zaparkujeme.

P3200028

Pobřežní silnice stoupá do vrchu nad město a nedá se nic jiného dělat, než zastavit na prvním možném místě a kochat se nádherným výhledem do dáli. Naproti nám se tyčí zasněžené Mramorové hory, které jsou úchvatné.

P3200071

Spousta sněhu hlásí, že zima ještě neodešla. Faktem je, že je stále hodně chladno. Večer máme okolo 6–8°C a přes den jsme rádi za 15°C. Když se do nás opře sluníčko, tak se samozřejmě hned znatelně otepluje, ale není to žádný zázrak.

P3200094

Každý večer si topíme a dobrou zprávou je, že zatím jsme neměli problémy s tankováním plynu. Jen bych chtěla připomenout, nespoléhat se na víkendové tankování plynu. O víkendu jsou téměř všechny čerpací stanice samoobslužné a plyn si sami nenatankujeme. Plynové stojany jsou uzamčené, takže plyn tankovat zásadně přes týden.

P3200054

Zdenda už hlásí, že parkování bude pro nás čím dál tím obtížnější. Bohužel, je to pravda, ale o tom víme a počítáme s tím. Asi budeme se slzou v oku vzpomínat na krásná místa v jižní Itálii, ale holt každá oblast má něco svého a tady jsme na riviéře, a to je hned znát. Městečka se střídají a určitě to má něco do sebe.

P3200083

Každopádně je poznat kulturnější a mnohem bohatší sever Itálie oproti jihu, kde je to zase mnohem volnější, příjemnější pro nás, divočejší a no, jak bych to řekla kulantně, zkrátka na jihu si s nepořádkem moc hlavu nelámou. Určitě se nám na jihu líbilo více, byli jsme tam více v pohodě, ale tady to má taky své kouzlo.

P3200096

Maličké a kouzelné městečko Lerici je naším útočištěm na dnešní noc.

P3200101

Je krásný podvečer, a tak se obouváme a vyrážíme na další procházku, tentokrát celým zálivem po pobřežní promenádě. Máme asi jednu z posledních možností beztrestně parkovat na místech pro kola a motorky.

P3200110

Za pár dnů, jakmile se drobet oteplí, už budeme nemilosrdně vyhnáni a na místa pro osobní auta se nevejdeme délkou.

P3200116

Koukala by nám polovina auta do silnice, a to samozřejmě nejde. Velké parkoviště, které tu budují, bude za chvilku hotové, připravené na sezonu, ale má samozřejmě přes vjezd v patřičné výšce tyč, která nás dovnitř nepustí.

P3200113

Samozřejmě, na naší cestě jsou parkoviště pro bydlíky, které se tváří jak STPL, ale jsou už docela dost drahé. 20 eur za 24 h a 8 eur za půl hodinový vjezd na doplnění vody a zbavení odpadu.

P3200139

To jen namátkou, občas se podíváme, zajedeme si na avízovaný STPL, jen abychom věděli, jak to funguje a kolik tak stojí den stání nebo jen přespání.

P3200131

Opět, pokud zde budu na dovolené, tak to řešit asi nebudu, protože i těch 20 eur není nijak tragická cena.

P3200135

Nicméně, my už jsme se dostali do oblasti Ligurie a podél pobřeží Ligurie pojedeme až k Janovu a tam opustíme moře a pojedeme už zpět domů. Na podzim se sem opět vrátíme a budeme pokračovat dál. Nicméně, my máme před sebou ještě několik zajímavostí a tou hlavní je zítřejší Cique Terre a o tom si povíme až zítra.

P3200144

Přeji krásnou dobrou noc.

Dnešní trasa je: 25 km

Marina-di-carara-lerici-20-03-2018-ujeto-25-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ