int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.3. 2018 Asti - Itálie

Ujíždíme směrem na Turín. Využili jsme příjemné a klidné parkoviště pro bydlíky na okraji městečka Asti a protože v průvodci je Asti zmiňované jako město věží, jdeme se podívat.

P3290038

Katedrála v Asti

V průběhu 13 a 14 století tady vyrostlo na 150 věží. Na tak malé město je to úctyhodné množství.

P3290042

Vlastně to bylo město věží, ale dneska jich už je jen pár a v centru historické části města se některé proměnily v obytné věže, ke kterým je mnohdy moc hezky postavený obytný domek.

P3290082

Je hezký den, a tak se jen couráme v uličkách. Asti je také v oblasti, kde je ohromné množství vinic a vyrábí se tu vynikající šumivé víno Asti Spumante a měli jsme také pejska Astičku, které jsem s oblibou říkala Asti a tak je pro mne toto město hodně smutné.

P3290099

Moc bych si přála mít zase pejska jako byla Astička, nebo nějakou podobnou vzácnou rasu. Něco mezi kníračem a voříškem.  

P3290066

Domluvili jsme se se Zdendou, že až skončíme s ježděním a pořídíme si domeček, tam u nás někde v okolí Blaníku, tak si pejska zase pořídíme, ale myslím, že jak se vrátíme z cesty po Anglii, Skotsku a Irsku, že se možná po nějakém poohlédneme dříve.

P3290105

Po dlouhé době, protože obvykle si dávám dost pozor, kde mám Zdendu, jsem se po chvíli ztratila. Fotím náměstí a jak je mým zvykem, vydala jsem se zpět, přesně na opačnou stranu, než jsem měla a Zdenda šel pomaličku kupředu a čekal až ho dojdu.

P3290062

Vůbec ho nenapadlo, že bych se obrátila a šla úplně nazpátek. No, stalo se a pak už je zvykem, že se holt musím vrátit na poslední místo, kde jsme byli spolu a doufat, že Zdenda přijde brzo na to, že už nejsem v jeho závěsu.

P3290037

Občas si z mé totální absence orientačního smyslu dělám legraci a říkám, že já bych měla být připoutaná k Zdendovi na takovém tom provázku, jak za sebou chodí děti v mateřské školce. Ne, vážně, někdy je můj orientační smysl k pláči. Myslela jsem, že s lety se vytříbí, vybrousí a nebudu se tolik ztrácet, ale opak je pravdou. Ztrácím se čím dál víc.

P3290083

No nic. Asti máme šťastně za sebou a můžeme pokračovat dál směr - Turín. 

Dnešní trasa je: 41 km

Alessandria-asti-29-03-2018-ujeto-41-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ