int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.6.2018 Niesulice - Polsko

Putování Polskem pokračuje. Dnešní zajímavostí je největší socha Krista Krále na světě.

P6030013

Je to ohromná socha, 33 m vysoká a celá je z betonu a železných svařovaných výztuží.

P6030030

Taky jsem tomu nevěřila, ale pro informaci je to socha Krista Krále je to nejvyšší socha Ježíše Krista na světě (pokud se do výšky sochy započítává i koruna). Samozřejmě jsme v Polsku ve městě Świebodzin. Tak a kdo tomu nevěří, nechť se tam zajede podívat.

P6030037

Jsme kousek od Českých hranic a na dostřel Německu. Všude kolem nás je množství jezer, ale bohužel, kde jsme našli vjezd, tak je kemp a placený.

P6030038

Zkrátka, dneska se nám nepodařilo najít místo, kde bychom měli vodu na dosah.

P6030049

Nicméně, Zdenda stejně našel krásné místo na nocování, na okraji lesa, kde nikomu nepřekážíme a celou ohromnou louku máme jen pro sebe.

P6030025

Dneska jsem také pekla jahodový koláč. Trocha mouky a cukru a vajíčko a kypřící prášek a tuk a hlavně, hodně jahod a dobrota je na světě.

P6030053

Místo drobenky jsem nastrouhala trochu vychlazeného těsta, abych trošku odlehčila koláč.

P6030055

Za měsíc strávený v Čechách jsme pěkně nakynuli, zkrátka, docela slušně jsme přibrali, a tak musí kilíčka trochu dolů. I ten koláč bude na příděl.  

P6030057

Přátelé nás zítra opustí a už se vrací domů. Přeci jenom mají velkou chalupu a zahradu, která potřebuje zalévat, a ještě mají další rodinné povinnosti.

Nicméně, společně strávený čas byl příjemný a pár dnů putování ve dvou autech se nám moc líbilo. Co bylo výborné, že jsme měli vysílačky, a tak domluva za jízdy nebyla problém.

Večer jsme si ještě na rozloučenou opekli pár bramboráčků. Tentokrát je připravovala Yvon. Vylepšené nastrouhaným salámem a spoustou jiných dobrot byly skvostné.

P6030064

Snědli jsme plnou mísu nastrouhaných brambor. Výborné zpestření jídelníčku a příjemné zakončení dne.  Samozřejmě, jak jinak, opět jsme povídali do noci, ale to je snad přirozené.

P6030052

Zítra se už bohužel rozjedeme každý svým směrem, ale jestli to dobře dopadne, tak bychom měli společně putovat na podzim, až pojedeme zpět na sever Itálie. Zase pár dnů pocestujeme společně.  

Dnešní trasa je: 93 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ