int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.6.2018 Bleckede - Německo

Lednice se dostává pomalu a jistě do normálu. Teplota při jakémkoliv, byť velmi rychlém otevření lednice okamžitě vystřelí, a pak jde pomaličku dolů.

Lednice běží na plné obrátky, ale venku je pekelné vedro. Po ránu máme krásných 22 °C a přes den bude dobrých třicet. Než jsme dneska odjeli, tak jsme si dali kolečko kolem jezera. Krásných deset kilometrů se závěrečným koupáním. Nakonec jsme velmi příjemně přespali sami na parkovišti a tím, že je všední den, tak dlouho trvalo, než někdo přijel.  Všude je ohromné sucho, dlouho tu nepršelo a je to znát.

 

Pole jsou vyschlá na troud. Dokonce jsme viděli zalévat obilí, ale to je spíše výjimka. Kukuřice je mrňavá a všechno schne na stojato. Zdenda se podíval do lesa na borůvky, tak už začínají modrat, ale jsou jak špendlíkové hlavičky.

Jestli nezaprší a trošku se nenalejou, tak snad ani nemá cenu je sbírat. Teď připomínají sušené borůvky, ale skoro bez dužniny. Je to dost problém. Jistě, to, co jde zalévat, tak je pěkné, počasí přeje jahodám a třešní je všude habaděj, ale je to tu hodně drahé. Jahody kolem 4 eur a třešně kolem 6,5 eur za kilo. Jak kde, ale ceny jsou hodně podobné.

Je znát, že jsme v tom druhém Německu, nebo se pohybujeme na pomezí, protože vesnice se mnohem zlepšily, vypadají mnohem lépe, hezčeji a hlavně, jako mávnutím kouzelného proutku zmizely vysoké ploty mezi domy.

Tak to se mi líbí. Všude jsou jen maličké plůtky, nebo trávník je až k chodníku bez plotu. Nizoučké ohrazení sousedících pozemků je jen pro oko. Zkrátka, je to znát. Taky přibylo STPL a parkovišť, kde si můžeme dát oběd. To byl v předešlých dnech docela problém. Celá velká území bez kloudného parkoviště. Teď se to vylepšilo, protože tady se už dříve vědělo, že si řidiči potřebují odpočinout, protáhnout nohy, vyvenčit se, a tak se parkoviště stavěli rovnou se silnicemi.

P6080013

To v tom našem bloku je už dost problém. Silnice už stojí, auta po ní jezdí tak proč tam najednou stavět nějaké parkoviště, kor, když pozemek někomu patří a musel by se vykoupit. Tak to holt zůstane bez parkoviště. Tady si můžeme vybírat kde zaparkujeme na oběd. Samozřejmě, pohybujeme se po bočních cestách, nemluvím o dálničních odpočívadlech, ale o parkovištích v lesích, nebo jen mezi městy.

Máme další STPL zdarma, který je hned vedle Labe. Bohužel, koupat se tady nedá a vůbec nevím, jak to vypadá s čistotou Labe. U nás v Káraném je Labe nádherně čisté, ale tady to zatím nevypadá nijak valně.

Zdenda vyndal drona a na chvilku se prolétl. Bohužel, máme velmi nerudného souseda, který drony nesnáší a přišel nám dost nevybíravým způsobem vynadat. Stojíme hodně daleko od něj, a přesto mu to vadilo.

Samozřejmě, pán má pravdu, protože Zdenda opravdu nesmí lítat nad zastavěnou oblastí, ale ta je daleko a pán zřejmě považuje svůj bydlík za dům a tím jsme pro dnešek skončili s létáním. Nechceme dělat potíže a už vůbec nestojíme o sousedské rozepře.

To je ten pán, jak vzadu vykukuje zpoza auta. Chvilku mu trvalo, než si droníka prohlédl a přiběhl velmi rozezlen.

Dneska jsme opět opravovali. Nefungovala venkovní sprcha.

Nejdříve jsem byla podezřívána, křivě obviněna a viněna z toho, že jsem naskládala věci v úložném prostoru tak, že jsem hadici s vodou uskřípla. Samozřejmě, stát se to mohlo, a tak všechny věci z velké úložné skříňky v ložnici ven a že jich bylo.

Hadice je v pořádku, tak Zdenda pátrá dál po vedení a ukázalo se, že za rok nepoužívání hadice u kohoutu zarostla tolik, že ze sprchy šel jen malý čůrek vody

. Ke sprchování to mělo hodně daleko. Tak zase měl Zdenda práci.

P6070044

Vypnout vodu v celém autě, rozebrat vedení u sprchy, vše vyčistit a zase pospojovat.

Nezbytná zkouška, abychom neměli z auta do rána vanu plnou vody a můžeme se krásně sprchovat venku. Opět dneska bylo vedro k zalknutí a nikde ani mráček.

Dnešní trasa je: 83 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ