int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.6.2018 Knock - Německo

Dneska jsme jeli jen kousek, 30 km, ale i tak to byla paráda.

P6160007

Opět jsem začala řídit a dneska mě teda Zdenda protáhl pěknou cestou. Skoro vše bylo mezi pastvinami a poli, občas nějaká vesnička, kde jen koukali, kde jsme se to tam vzali.

P6160014

No, nebyli sami, já taky koukala kudu všude jsem projela a bez škrábnutí, ještě toho tolik.

P6160012

Každopádně, dneska se mi moc hezky řídilo, vymetla jsem spoustu polních cest, bez ztráty květinky a jsem velmi spokojená. Opět je všude kolem nás veliké množství všeho možného dobytka, který se tu líně pase na velikých loukách.

Dojeli jsme kousek před holandské hranice a původní plán, jet po okolí na kolech velmi rychle vzal za své. Fouká silný vítr.

P6160025

Stojíme na STPL, který je kupodivu zdarma, ale nic tady není, jen stojíme hned u moře, pokud se dá tak říkat bahnitému pobřeží a hlavně, je tu klid. Několik bydlíků stojí v řadě a my se akorát vešli na konec. Než jsme se rozhodli, jestli nám vítr na kola vadí nebo nevadí, tak začalo pršet a mě se ke všemu udělalo v oku asi ječné zrno, či co to tam mám. Nepamatuji se, kdy jsem ho měla naposledy a ani si nepamatuji, jestli jsem ho vůbec kdy měla. Každopádně, jak jsem si pročetla příznaky a porovnala obrázky s mým okem, tak to ječné zrno bude. Mám s sebou desinfekční oční mast a dál postupuju podle osvědčených babských rad. Za pár dnů by to mělo zmizet, ale teď je to hodně nepříjemné. Kromě toho, že mám oko nateklé, červené a bolavé, tak se nemůžu namalovat. Holt, slabý kusy odpadají.

P6160018

Vedle nás kolega opravuje brzdy u auta a jak je vidět, tak Zdendovi nějaká ta další menší opravička zcela evidentně chybí.

P6160019

Chvíli obchází kolem, pak kouká zblízka, a nakonec si přisedá na bobek a pozoruje, jak kolega z Německa vyměňuje brzdové destičky.

Já jsem se díky špatnému počasí, které nás uvěznilo v autě pustila do pečení. Zdenda mi nastartoval centrálu, a tak je nejdříve tvarohová bábovka a pak Zdendy oblíbená pizza.

P6160026

Tvarohová bábovka je můj nový recept, tu jsem ještě nikdy nedělala, ale není to nic zvláštního, jen jsem do těsta přidala vanička tvarohu.

P6160028

Bábovka se myslím povedla, ale byla bych raději, kdyby byla jakoby nadýchanější, a ne tak hutná. Neumím lehoučkou, nadýchanou bábovku.

P6160040

Zatím se mi daří jen takové hodně hutné.

Pizza, ta se mi podařila dokonale, jen je znát, že už nejsme v Itálii.

P6160031

Chybí olivy, nakládané žampiony, pršut a parmezán. Teď už je to jen o kečupu, plechovce tuňáka, bylinky, rajčátka a nastrouhaný eidam, ale taky byla dobrá.

P6160033

Používám kynuté těsto, jen mouka + droždí + panák oleje + maličko soli. To vše je během chvilky vykynuté, těsto rozválím na připraveném pečícím papíru vystřiženém do velikosti remosky a už se to vrství

P6160035

a upečené je to za chvilku. Výborná, lehká večeře za pár korun.

P6160039

Jestli oko, vítr, déšť a veskrze počasí dovolí, zítra máme v plánu jet na velký výlet na kolech a večer se přemístíme k McDonalds na internet, abychom mohli vložit vše do stránek.

P6160013

Dnešní trasa je: 35 km

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ