int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.6.2018 Haarlem - Severní Holandsko - Nizozemí

Stále stojíme na stejném místě, pod větrným čerpadlem, který byl v minulosti určen k přečerpávání vody z jednoho kanálu do druhého.

Dneska je tady větrný mlýn, teda spíše čerpadlo, na okrasu okolí. Perfektně udržovaný, a i šroubové čerpadlo je v perfektním stavu, ale už nefunkční. Kousek je už elektrické čerpadlo, taky šroubovité, a to pracuje nezávisle na větru, což je potřeba.

P6270012  

My si udělali dneska krásný výlet okolní krajinou. To je přesně to, co jsme chtěli a očekávali. Zastavíme na bezpečném místě u nějaké krásné vesničky, sundáme kola, ponecháme našeho Flíčka svému osudu a vyjedeme někam do dáli na průzkum.

P6270020

Holandsko je překrásné a opravdu stojí za to si ho takhle pomalu a příjemně procestovat. Vůbec není nutné ujet za dovolenou tisíce kilometrů a snažit se toho vidět co nejvíce.

P6270014

Zrovna oblast, kde se právě nacházíme je přímo ideální na strávení několika pohodových dnů. Jsme vlastně na okraji hlavního města kraje Severní Holandsko, Haarlemu.

P6270017

Kousek od nás je překrásný Amsterdam. Hned vedle, jen pár kilometrů je cyklostezka podél několika větrných mlýnů. Je jich celkem šest rozházených po značené cestě. 

P6270023

Pak je tu na druhou stranu chráněná krajinná oblast se vzácnými kytičkami. No a dnešní hřeb dne, nádherné jezero, kde jsme se mohli koupat a opalovat hambatý. Tak, to, když přijedeme splavený, je teplo a slunce a my samozřejmě nemáme plavky, nemá chybu.

P6270033

Bohužel, moc fotit se nedalo :-) 

Samozřejmě, roztáhneme deku, oblečení dolů a už se válíme v krásně posekané trávě. Nedaleko nás jsou toualety, čisté a sprcha. Je tam i příjemné parkoviště, ale protože je toto místo jen nějaký dva kilometry od nás, je zbytečné tam přejíždět.

P6270031

Zítra se už řádně připravíme, vezmeme si sebou oběd a protože má být ještě dva dny hezky, využijeme počasí a budeme se opalovat, což se nám ještě nepodařilo.

P6270025

Dneska jsme objevili jednu úžasnou věc, a tou je značení cyklostezek. Sice jsme občas viděli značku s maličkým kolem a pod tím nějaké číslo, ale nevěděli jsme co to znamená, respektive bylo nám jasné, že je to jakési číslo trasy, ale jaké trasy a odkud kam vede, to jsme nevěděli.

P6270026

Pídili jsme se po cyklomapách Nizozemí, ale tady to mají úžasně uspořádané. Na hlavních a klíčových křižovatkách cyklotras je vždy velká mapa celého velikého okolí, tam je vyznačené číslo křižovatky, kde zrovna stojíme a my si dál můžeme vybírat jestli dál pojedeme trasou  původně naplánovanou,

P6270027

nebo uděláme odbočku a hned vidíme, jak je odbočka dlouhá a po jakém čísle musíme jet. Zkrátka, úžasně důmslný systém značení.

P6270036

Na každé křižovace je číslo a šipka, pokud musíme přejet silnici, zase nás vedou šipky a vše je perfektně vyznačené. Pokud začínáme trasu a nevíme, kde mapa je, abychom se zorientovali, nevadí.

P6270029

Vyjedeme přibližným směrem, kam chceme jet a garantuji, že po pár kilometrech na velkou mapu narazíme a tam si už vybereme naší trasu. Jen je asi potřeba mít sebou tušku a papír, abychom si zapsali, pořadí čísel, po kterých pojedeme.

P6270038

Na dnešní trase jsme jeli zhruba po 10 číslech. Takže neí to o okruhu složeného z jednoho čísla, ale napojujeme se na různé čísla.

P6270035

Asi to vysvětluji dost krkolomně, ale systém je velmi jednoduchý a intuitivní.

P6270051

Co je ještě fajn, u trasy je vždy od čísla k číslu vyznačen kilometrovník, takže si i pohodlně spočítáme délku trasy a nemusíme nic odměřovat, jako na klasických mapách.

P6270055

Zítra po ránu pojedeme do IKEA, kterou máme hned kousek od nás a připojíme se u nich na internet. Už jsme dlouho nevkládali do stránek a pak by toho bylo hodně.

P6270062

To máme v plánu zvládnout po ránu, hned jak otevřou prodejnu a pak hurá na kola s cílem, jezero a opalování, lenošení a užívání si léta.

Dnešní trasa je: 25 km

Vylet-na-kole-27-06-2018

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ