int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.6.2018 Voorschloten - Jižní Holandsko - Nizozemí

Dneska je poslední den v měsíci a to znamená, udělat součet našich cestovních výdajů.

P6300002

Minulý a předminulý měsíc jsme se pěkně rozšoupli, a tak teď musíme maličko s výdaji přibrzdit. Pořídili jsme si radosti do života a na cestování, ale teď je už zase na čase se trochu uskromnit. Každopádně, nic se nemá přehánět, ale stát nohama na zemi se musí, ale letošní měsíc jsme zvládli přímo excelentně. Už jsem vypracovala nové tabulky a hned jak budeme na internetu, vložím je do Výdajů. Když už dokumentujeme to naše putování, tak i to, kolik nás stojí takové výletování k tomu patří a jak se říká, peníze jsou až na prvním místě a bez nich by to opravdu nešlo.

P6300040

Přejíždíme do dalšího krásného města, Haag, kam se docela určitě pojedeme podívat. Je skvělé, že už nemusíme parkovat na dostřel historické části, nebo nemusíme složitě hledat co nejbližší parkoviště. Už jsme si vyzkoušeli, že hravě zvládneme město ve vzdálenosti okolo 15 km a tím se nám značně rozšířili možnosti na pohodlné a co nejbezpečnější stání.

P6300044

My se teď pohybujeme už v oblasti Jižní Holandsko, a tak jako tady všude, je to překrásné. Domy to je přehlídka nádhery, jeden krásnější než druhý.

P6290090

Když jsem tu byla se Zdendou poprvé, ještě v kamionu jako svačinářka, tak mi oči málem vypadli. Byl to pro mne doslova šok, protože do té doby jsem nic tak krásného neviděla, ale to jsem toho tenkrát z Evropy viděla opravdu velmi málo, ale dneska si Nizozemí a Holandsko užíváme vrchovatě. Sice sem Zdenda jezdil hodně, hlavně do přístavů, kde nakládal ryby a pak do zeleninové oblasti pro zeleninu do našich obchodů, ale to bylo vždy honem tam a honem zpátky.

P6300014

Vše se muselo v co nejkratší době přivézt k nám, aby bylo zboží čerstvé a co nejrychleji na pultech. Dneska si Nizozemí vychutnáváme a opravdu, tolik architektonických skvostů se hned tak nevidí.

P6300034

Samozřejmě, vše je podtrženo vodou, kanály dělají tu pravou atmosféru a když je víkend, a ještě tak překrásné počasí, tak to teprve na těch větších kanálech ožívá. Všichni vytáhnou svoje motorové čluny a už se projíždějí. Většinou mají s sebou chladící boxy a vychutnávají si jízdu. Tak není výjimkou vidět celé velké rodiny anebo jen party přátel, jak mají v lodích plný stůl dobrot a bezvadně se baví a užívají si poklid víkendu. Ti, co nemají loď vezmou deky, grilování a už se rozkládají v parku, nebo u vody, na kraji kanálu nebo u jezera a tráví čas venku, v přírodě. 

P6300036

My jsme kousek před Haagem, kde Zdenda pro nás vytipoval naprosto skvělé parkoviště. Velké parkoviště u velikého jezera je jako stvořené pro naše stání. Je pravda, že o víkendu se sem sjede hodně lidí a parkoviště je plné, k prasknutí, ale jezera jsou velká, trávníky okolo perfektně upravené, tak není problém s místem u vody.

P6300042

Místa je tu skutečně dost a dost a každý se najde svoje pohodlné a příjemné místo na deku nebo židličky a slunečník. Voda v jezeře už začíná mít příjemnou teplotu a díky tomu, že je jezero průtočné, tak snad nebude hrozit kvetoucí voda, tak jako ve vedrech u nás v rybnících a na přehradách. Tady jsme ještě zelenou vodu neviděli.

P6300081

Většinou je dost čistá a díky podloží spíše taková hnědá, jako by byla na dně rašelina, ale voda je celkově velmi čistá i přes velké množství divokých hus a kachen.

P6300074

Večer všichni odjeli a my jsme na celém ohromném parkovišti sami. Je tu klid a pohoda a kdo by potřeboval, přespat poblíž Haagu, tady má ideální místo.

P6300069

Myslím, že i s karavanem by se tu dalo pohodlně přespat. Holanďani nejsou žádný ranní ptáčata a k jezeru se začnou houfně sjíždět až v době kolem oběda.

P6300092

Takže, času na vyspání, snídani a pohodlný odjezd je dost a dost. Pokud by sem někdo zavítal v době, kdy je parkoviště plné, stačí se postavit někam na kraj nebo i na první místo, které je volné a k večeru si vybrat, kde se nám to bude líbit.

P7010006

Kolem šesté večerní se začnou všichni pomalu sbírat a v sedm je parkoviště téměř prázdné a po ránu jsme tu úplně sami. Večer jsme měli ještě jeden nádherný zážitek. Dvě slečny přijeli na koních a plavily koně.

Viděla jsem to párkrát ve filmu, ale takhle na živo nikdy. Je to nádherné a koně si vodu vysloveně užívají.

P6300017

Tak ještě jedna fotka.

P6300021

Bohužel, nějak jsem byla špatně proti slunci, protože se mi tentokrát nepovedla jediná ostrá fotka. Škoda, příště musím u focení víc přemýšlet a hlavně, lépe ostřit, lépe nastavit aparát a nepospíchat.

Dnešní trasa je: 72 km

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ