int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.7.2018 Zevenhuizen - Jižní Holandsko- Nizozemí

Ranní pošmourná obloha nevypadá nijak lákavě,

P7050001

ale než jsme nanosili na stůl dobroty na snídani, už je sluníčko. Poslední společná snídaně, druhá v pořadí a už se loučíme.

P7050012

Přátelé mají jen 14 dnů dovolené a rádi by samozřejmě ještě něco stihli. Jedou vlastně po našich stopách, ale proti nám, a tak jsme jim aspoň mohli poskytnout mapy měst, které už jsme nashromáždili.

P7050016

My jsme se rozjeli do města k McDonald na internet. Zdenda sice chytil jakousi volnou síť, ale hodně pomalou, a to bohužel na vkládání do stránek nejde. Máme už dost dnů nedodělaných, a když je toho hodně na vkládání, tak pak strávíme u počítačů půl dne jen vkládáním textů a fotek.

P7050026

McDonald má obvykle volnou Wi-Fi a tady v Nizozemí mají připojení časově neomezené. V Německu je stabilně připojení pouze na tři hodiny, a to mám někdy docela honičku vložit na stránky vše co je potřeba, ale tady je to v pohodě. Hlavně, zatím to vypadá, že signál je velmi silný, a to je dobrý předpoklad k tomu, že vkládáním nestrávíme moc času. I tak jsme dneska potřebovali tři a půl hodiny, než jsem dodělala, co bylo potřeba. Ale, nechci si stěžovat, jen upozornit na to, že pokud si někdo chce na cestách vydělávat prací na počítači a potřebuje být připojený i několik hodin denně, tak je to hodně složité. Všude, je problém najít volnou síť a k té se připojit.

P7050040

Samozřejmě, existují různé aplikace, které nám pomohou s hesly, je to legální, nic nezákonného, ale těch hesel je zveřejněno poměrně málo a restaurace, hotely a tak podobně, hesla mění a pak vlastně čekáme, jestli nějaký host nevloží nové heslo do aplikace. Je to něco podobného jako aplikace na parkoviště na divoko nebo méně známá místa na příjemné parkování zadarmo. Jediná země, kde jsme neměli problém s množstvím zakoupených dat bylo Polsko.

P7050037

Tam jsme za 170.- Kč měli k dispozici 100 GB, ale to funguje jen na území Polska. Teď jsme vlastně stále u WIND, u Italů, ale výhodná porce dat, kterou jsme měli na 5 měsíců, 40 GB za 9.90 eur nám už končí. Od příštího měsíce budeme mít zase už jen 20GB za ty samé peníze. Na konci prázdnin budeme mít internet asi z Francie, tak uvidíme, kolik nám Francouzi poskytnou za ještě rozumnou cenu. Docela mě pobavila SMS od našeho operátora Tmobil, kde nám včera nabízeli 400 MB za 99.- Kč. Vychází mi to 1 GB za 247,- Kč, což máme téměř 10 eur, ale dobrá zpráva je, jak nám bylo sděleno, že můžeme 40 hodin prohlížet Facebook. No, nekupme to, že ano.

P7050038

Tak jsme byli ve městě na internetu do dvou hodin a jedeme na naše staré místo k jezeru. Pozdě odpoledne se kousek od nás u jednoho jezírka shromáždilo několik lovců fotek přírody, ptactva a tak podobně.

P7050018

Je vidět, že v jezírku, kde jsou popadané stromy, stabilně něco zajímavého hnízdí nebo žije, protože fotografů s ohromným vybavením je po chvíli opravdu houf.

P7050019

Zítra už pojedeme dál směrem na Vlissingen. Potřebuji už taky leccos dokoupit, potřebujeme někde doplnit vodu, začínáme potřebovat doplnit plyn a potřebovala bych zase něco málo přeprat. Ložní prádlo nechám asi na prádelnu, ale to zatím neřeším.

Přeji všem krásný pozdní večer.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ