int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.7.2018 Hansweert - Zeeland - Nizozemí

Včera jsem toho napsala dost až bych řekla, poněkud více, než by možná bylo záhodno, ale informací je tolik, že by bylo škoda je neříct. Takže doufám, že jsem se moc v informacích nespletla, že jsem neuvedla žádné dezinformace a nejen nás, mě a Zdendu, ale i ostatní neuvedla v omyl.

P7100044

My jsme se opět o kousek hnuli, do městečka Hansweert, kde jsme na pěkné STPL pro pět aut. Bohužel, víc se jich sem nevejde, protože na parkovišti jsou nakreslená jednotlivá místa.

P7100076

Máme výhled na řeku Šeldu, kde je ohromný provoz velikých zaoceánských nákladních lodí. Jinak, docela se zkazilo počasí a kupodivu párkrát sprchlo. Včera to bylo hodně znát na teplotě. Ta během pár hodin klesla z pomalu 30 °C, kdy jsme se ještě po obědě opalovali a večer byla teplota 16°C. Což je hodně velký pokles. Hlavně, opět byla oblačnost kousíček nad námi, a tak i fotky nejsou samozřejmě, nic moc. Bohužel, neumím fotit za permanentního šera, bohužel a je to velká škoda.

P7100058

Nizozemí je tak krásné a domy jsou jeden hezčí, upravenější než druhý. Moc se mi líbí absence plotů, které oddělují jednotlivé pozemky. Tady je zvykem, když už mají plot, tak nizoučký, okrasný, většinou jen z pár latěk, nebo nízkého okrasného pletiva, nebo jen pár keřů sestříhaných do půtku. Když jsem kdysi byla poprvé se Zdendou kamionem v Nizozemí, tak jsem řekla, že nejhorší by bylo, kdyby mi tenkrát někdo řekl v jakékoliv, i velmi malé a zapadlé vesnici, „tak a teď si můžeš vybrat jeden dům“, byla bych naštvaná. Nevěděla bych, který si vybrat, protože všechny jsou krásné a každý dům má ohromné kouzlo. Tím, že jsou tu domy většinou velmi mladé, tak jsou i velmi krásně řešené. Ohromná okna a vše je vzdušné.

P7100047

Většinou jsou v přízemí řešené jednou velikou místností spojený obývací prostor s kuchyní. Téměř vždy je veliké okno ulice překrásně vyzdobené, vázami, svícny, květinami a patří obývací části přízemí.  Kuchyně je v domech v zadní části, která téměř vždy vede na zadní zahradu, kde je i venkovní sezení. Pokud někdo uvažuje o postavení svého nového domu, doporučuji, projet si Nizozemský venkov a čerpat inspiraci. Tady je tolik krásných domů, že to až bere dech.

Dnešní trasa je: 72 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ