int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.7. 2018 Bruggi - Bredene - Belgie

Jaké je naše ranní překvapení, ocitli jsme se na parkurových závodech a máme jedinečnou šanci, vidět zákulisí.

P7140009

Je to něco, co neznáme, s čím jsme se ještě nikdy nesetkali.

P7140021

Vedle na louce je už veliké parkoviště plné aut návštěvníků, kteří samozřejmě do prostoru stájí a soukromých aut nesmí,

P7140003

tento prostor hlídá ochranka. Nikdo se nedostane mimo hlediště, jen my a přišli jsme k tomu jak slepý k houslím.

P7140030

Chvilku jsme se totiž domnívali, že tu bude burza koní, nebo něco podobného, protože nikde jsme neviděli jediný plakát, jedinou ceduli hlásající, co se zde bude konat.

P7140048

Podle louky, kde stojí ohromné kamiony vidíme, že tu nestojí dlouho., ale že tu budou závody, tak to nás ani ve snu nenapadlo. Domluvili jsme si s ochrankou, která hlídá zázemí prohlídku a svolení fotografovat. Nemá cenu se nechat někde nahánět a potajomky si pořizovat pár snímků.

P7140033

Na koni jsem nejezdila a je to pro mne sport hodně vzdálený. Hlavně, koně jsou pro nás oba dva hrozně veliká zvířata, ale jsou opravdu krásná. Žokejové jsou samozřejmě štíhlounký a jezdkyně, žokejky jsou většinou krásná stvoření.

P7140038

Tak si procházíme jednotlivé výběhy, kde se koně rozcvičují, zahřívají, než na ně přijde v závodě řada.

P7140027

Nádherný zážitek.

Odjíždíme do města Bruggi, UNESCO památky, které už na fotkách vypadá nádherně.

P7140061

Bruggi je velmi staré a historicky bohaté město, které mělo ohromnou kliku, že bylo zachováno okupačními vojsky za obou dvou válek.

P7140073

Během první světové války obsadily německé síly Bruggy, ale město bylo vážnému poškození uchráněno.  V roce 1940 za druhé světové války bylo město znovu obsazeno Němci a znovu ušetřeno zničení.  Pak nastala velká rekonstrukce a obnova původního středověkého města.

P7140210

Obnova obytných a obchodních objektů, historických památek a kostelů vyvolala prudký nárůst cestovního ruchu a tím nebývale město zbohatlo a místní radní pochopili, kam by bylo dobré napřít síly.

P7140150

Do turismu a přilákat turisty do starobylého centra města. Pilné budování dobrého jména a ohromné úsilí o rekonstrukci i těch nejzapadlejších domků a uliček vynesl městu Bruggi nejen zápis do Světového dědictví UNESCO v roce 2000, ale i v roce 2002 označení za " Evropské hlavní město kultury ". Ohromný seznam kulturních akcí, který se tu každoročně pořádá jen dokladuje, jak je město činorodé.

My jsme nakonec parkovali ve vesnici kousek před městem. Domníváme se, že je to to nejbezpečnější, co můžeme v době plné sezony pro nás udělat. Neparkovat na velikých známých parkovištích, ale kousek stranou a díky kolům, si to již můžeme dovolit. Můžeme stát pár kilometrů před městem, kde jsme na přehledném náměstí, na parkovišti a kde je na nás vidět ze všech stran.

Bruggi je výborné projet na kolech. Historické centrum je poměrně rozsáhlé a projít ho pěšky by bylo náročné. Na kolech je to vysloveně zážitek.

P7140206

Doporučuji na hlavním náměstí Markt, navštívit Infocentrum a tam je požádat o mapu centra a toho nezajímavějšího.

P7140081

Je to běžný postup a všechna města jsou na toto většinou připravená. Málokdy se platí jen symbolická částka, např. 0,5 eur.

P7140078

Nejznámějším památkovým místem v Brugách je zvonice ze 13. století, ve které sídlí obecní zvonkohra obsahující 48 zvonů. Poslouchali jsme zvonkohru snad hodinu a je to jedinečný zážitek.

P7140121

A protože si sebou vezeme oběd a pití a buchtičku, tak už je jen krůček k tomu si na nosič přibalit deku a pohovět si v nějakém místním parku. 

P7140128

Je léto, a tak si po několika hodinách strávených ve městě zajedeme do nějakého příjemného městského parku, kde je spousta lidí na trávnících a obědvá stejně jako my.

P7140133

Není to vůbec nic proti ničemu, v klidu se naobědvat v pěkném prostředí, a ještě odpočinout nohám.

Nemusíme si dávat oběd v restauraci anebo si kupovat nějaké drahé rychlovky ze stánku. Takto máme svůj oběd z domova a navrch, ještě buchtičku, co může být lepší.

P7140158

Couráme se historickým centem města a Bruggi mohu jen doporučit k návštěvě. I teď, v létě. Turistů tu není až tolik, jak by se na první pohled mohlo zdát a když je ulice příliš úzká, není problém kousek kolo vést a v klidu si vše prohlédnout.

P7140188

Laviček je všude dostatek a spočinutí na krásném místě je dostatek. Zodpovědně prohlašuji, Bruggi jsou velmi krásné a pro další fotografie není nic jednoduššího než přejít do Zdendy Fotogalerie

P7140181

Popojeli jsme kousek dál, směrem na Francii, kde už snad budeme zítra. Potřebujeme už doplnit vodu a tady, v Belgii to je poměrně špatné. Jediná možnost by bylo zajet do vnitrozemí na STPL s vodou, a těch je hrstka, nebo do kempu, a to se nám zrovna moc nechce.

P7140231

Je zbytečné se ubytovávat za cca 30 eur jen kvůli vodě. Tak to do Francie musíme vydržet, ale Zdenda je šikovný a podařilo se mu natankovat několikrát do kanystrů. Máme od sebe kousíček STPL, ale bez ničeho.

Dnešní trasa je: 49 km

Westkapele-bredene-14-07-2018-ujeto-49-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ