int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.4.2018 Colmar - Francie

Pomalu se blížíme k Německým hranicím. Elegantně jsme obkroužili Švýcarsko a míříme do Karlsruhe,

P4120025

kde máme sraz s našimi přáteli Petrou a Carstenem. Švýcarsko si projedeme, prokřižujeme nějaké léto, protože do Švýcarska potřebujeme silniční známku a ta je poměrně dost drahá.

P4120046

Platí sice celý rok, ale je to hodně peněz a vyplatí se jí využít do maxima. Takže, do Švýcarsko se podíváme příští nebo přespříští léto na jeden až dva měsíce. I když to je země postrádající moře, myslíme si, že je to tak krásný kout Evropy, že si bližší probádání zaslouží. Samozřejmě, je to velmi drahá země a vyplatí se být připraven jako na Dánsko nebo Norsko. Tady je výhoda, že není problém zajet na nákup do sousedního Německa, Itálie nebo Francie.

P4120079

Každopádně my jsme stále ještě ve Francii a před námi je městečko Mulhouse se starým městem.

P4120068

Máme čas a není jediný důvod, proč se nepodívat do starého města. To je opravdu velmi krásné a opět, stojí za krátkou procházku, zvlášť když je tak krásně jako dneska.

P4120094

Jsem vlastně kousek od hranic s Německem a všude už je patrný německý vliv výstavby. Typické hrázděné domy jsou všude okolo nás a když jsou ještě pěkně upravené, udržované, tak je na co koukat.

P4120107

Jedeme dál krásnou francouzskou přírodou, kde je spousta statků, kde se pasou krávy. Jsme vlastně ve východní části severní Francie, kousek od Štrasburku, kam se tentokrát nepodíváme, prohlídku Štrasburku si necháme na jindy,

P4120118

my míříme do Colmaru, to bude naše poslední zastávka na Francouzském území a pak už přejedeme do Německa a kousek od hranic máme Karlsruhe, kde se setkáme s Petrou a Carstenem, našimi starými přáteli.

P4120127

Bohužel, opět stojíme u McDonalda kvůli internetu, ale aspoň, že nemají omezený čas na připojení. V Německu bývá většinou povolená jen jedna hodina, což je problém. Pokud potřebujeme vložit do stránek víc jak jeden den, tak je to málo času.

P4120130

No, zatím si užíváme poměrně slušné připojení, bez omezení a stojíme velmi šikovně. Nikomu nepřekážíme a jen doufáme, že nás na noc nevyhodí. Už jsme si zvykli, že nás zavřou na parkovišti, zatáhnou bránu nebo spustí závoru. Ale to nám nevadí. Stejně nepotřebujeme vyrážet dál nějak zázračně brzo a klidně si počkáme až otevřou jídelnu.

P4120138

Bohužel, tady je zase pro změnu zvykem, že s uzavřením jídelny vypnou i internet, ale aspoň jdeme včas do hajánek. Zítra dopoledne má být krásný den, a tak si prohlídku Colmaru necháme na zítřejší dopoledne.

Dnešní trasa je: 99 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ