int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.4.2018 Karlsruhe - Německo

Bohužel, počasí není takové, jak bylo předpovězeno a od božího rána prší.

P4130015

Škoda, neměli jsme se spoléhat a městečko jsme si mohli prohlédnout včera odpoledne, za sluníčka. No, už se nedá nic dělat a sice občas sprchne, ale déšť se poněkud utišil a jdeme na malou procházku.

P4130040

Městečko Colmar je překrásné a dlouho jsem neviděla něco tak pěkného. Jen je škoda, že je stále pod mrakem, a tak fotky nejsou nic moc. Staré město je obdivuhodné a my nevíme, co dříve fotit. Tak krásně nazdobené staré hrázděné domy se hned tak nikde nevidí. To, co dokázali tady navěsit na své domy je úžasné. Samozřejmě, je tu ještě hodně z velikonoční výzdoby, ale na mnohých domech je vidět, že výzdoba je stálá a že si majitelé na zkrášlení svých domů velmi potrpí.

P4130006

Pekař, to je pán, ten si dokáže dát ty svoje rohlíky i na okenice. To je opravdu nádherná rarita, aby si majitel pekárny nechal na okenice vyřezat dřevěné rohlíky,

P4130007

veky, bochníčky chleba. Škoda, přeškoda, že nesvítí sluníčko.

P4130048

Pekař se svými okenicemi není žádná rarita. Ohromné množství domků má nějakou výzdobu. V oknech je množství srdíček, kytiček a před vchody březové větve. Nádhera.

P4130027

Opravdu, nevím, co dříve fotit. Dneska jsem si také koupila nové Gore-tex trekingový botky. Po třech letech mi už ty moje Solomony opustily a musela jsem si pořídit nové.

P4130059

Samozřejmě, jednak je cena dost vysoká, ale hlavně, mám jen jedny boty, které musí sedět, musí být pohodlné. Vřele doporučuji na cestování podobné trekingové boty, hlavně, aby byly z materiálu Gore tex, protože pak jsou nepromokavé a prodyšné. Jen je potíž, když nám boty nesednou, což v obchodě bohužel hned nepoznáme.

P4130064

Kvalita boty, a hlavně střih modelu se ukáže až po nějakém ušlém kilometru, a to bývá pozdě. Pak nám nezbývá nic jiného než zamáčknout slzu, boty darovat a koupit si jiné.

P4130065

Kvalitní a pohodlná obuv je nezbytností a omezený úložný prostor auta je omezující co do počtu párů. Takto máme každý jedny Gore tex trekingovky na celoroční chození a jedny letní, vzdušné, jen na léto, ale i ty musí být pohodlné, musí pěkně držet nohu, takže zavazování je nezbytné a mít kvalitní podrážku.

P4130091

Tak a už jsme v Německu. Prší stále a vytrvale. Ostatně, než jsme přišli v Colmaru domů, tak jsme byli kompletně promočený.

P4130093

Ještě, že Zdenda přidělal ve sprchovém koutě tyč na strop a mám kam na ramínkách pověsit mokré prádlo. Ramínka si sebou taky vezu a zásobu, to zase kvůli praní prádla, ale hodí se i na příležitost, kdy na nás nezůstala nit suchá a my jsme promočený skrz na skrz. Pak je mokrého prádla hodně a než mít ověšený celý prostor auta, tak máme mokré oblečení pěkně pověšené ve sprchovém koutě a může si v klidu schnout.

P4130094

Petra s Carstenem jsou naši velcí přátelé. Vloni na podzim jsme se potkali v Itálii a prožili společně dva krásné dny a teď to bude podobné.

P4130098

Máme v plánu se podívat do města a hlavně, povídat a povídat.

P4130100

Petra s Carstenem byli zase na dovolené v Thajsku a samozřejmě vyprávění a promítání nebere konce.

P4130099

Naštěstí máme příjemné místo na parkování kousek od jejich domu, a tak není problém se zdržet dlouho do noci.

Dnešní trasa je: 163 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ