int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.4.2018 Worms - Německo

Krásný den nás vítá sluníčkem a my jedeme dál Německem směrem na Worms, docela hezké městečko, které je na naší cestě.

P4170003

Parkovaní je jen trošku složitější, a tak stojíme u menšího nákupního areálu. Kupodivu, mě velmi překvapil místní Kaufland a pak i Aldi.

P4170009

V Kauflandu je sice dražší zelenina, ovoce a mléčné výrobky, ale maso mají úžasné a lacinější jak v Lidl. Aldi je hned vedle, a tak jsem tam hodila oko. Jednoznačně, podle mého je opět Aldi lacinější jako Lidl, hlavně zelenina a ovoce a mléčné výrobky. Konečně si můžeme koupit i chleba za rozumnou cenu, 1 kg za 1,13 eur, což je úžasná cena. Celou Itálii jsme měli chleba za 1.99 eur, ale zase zeleninu a ovoce jsme měli levnější. Takže, ono se to tak nějak celkově vyrovnává.

P4170056

Jediné země, kde bylo pro nás lacino bylo hlavně Turecko a až někde v dáli, v závěsu, Polsko a Estonsko s Bulharskem. Teď jsme v Německu poměrně krátce, jen projíždíme, ale jakmile tu budeme déle, určitě udělám takový ten můj klasický přehled cen potravin a kde se mi dobře, za rozumné peníze nakupuje.

P4170037

Každopádně, teď už v kartě Moje kuchyně je spousta doporučení kde nakupovat v té které zemi, kde jsme byli. Tak, ono se to moc nemění a pokud mohu porovnat, tak se ceny nijak dramaticky při našich návratech nezměnily.

P4170032

Městečko Worms je proslulé svojí ohromnou katedrálou sv. Petra. Katedrála je tak velká a domy tak blízko u ní, že se mi jí nepodařilo pořádně vyfotit. Tak jen pár venkovních snímků z různých částí katedrály. Vnitřek má klasicky poněkud chudší výzdobu, ale hlavní oltář je překrásný a bohatě vyřezávané lavice jsou úžasné. Katedrála je slavná tím, že se zde v roce 1521 konal říšský sněm na němž měl Martin Luther odvolat svou kacířskou víru. Neodvolal, vzdorně prohlásil „zde stojím a jinak nemohu, bůh mi pomáhej.

Do Wormsu se dostaneme ohromnou bránou, která na nás působí hodně vznešeně, ale brána byla postavená až v 19 století. Jinak není městečko ničím víc zajímavé.

P4170020

My jsme si dneska dopoledne hlavně dodělali vše na stránkách, co bylo potřeba, Zdenda si poukládal fotky do našich fotogalerií, kde všude je máme zálohované a ani jsme se nenadáli a už bylo poledne.

P4170036

Díky viru, který Zdendovi napadl Facebook a následně všem přátelům rozesílal nesmysly, jsme se vrhli na změny všech našich hesel. Příšerná práce. Teď hlavně čekáme, jestli si budeme moci dokoupit internet ještě na italskou kartu.

P4170050

Pokud se to podaří a bude to fungovat, tak to bude skvělé. Máme ještě dva měsíce 40 GB za 10 eur a pak 20 GB za 10 eur, což bude stále skvělá porce dat. Měli bychom vyřešené připojení na chatě, kde se také vyskytneme a různě po Praze a Benešově. No, zkrátka měli bychom po starostech se základními potřebami, co se týká internetu.

 Dnešní trasa je: 24 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ