int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.4.2018 Werheim - Německo

Vracíme se na místo, kde se náš Flíček „narodil“. Jedeme na stání u Expocamp, neboli nově Ervin Hymer Word. Ohromný areál plný obytných aut, vestaveb a karavanů.

P4190009

Cesta je to nádherná. Krajina plná lesů, krásně zelených pastvin, městeček, kde je veliké zastoupení hrázděných staveb a rozesetých usedlostí. Všude se okolo nás volně pasou krávy, je to krásné putování.

P4190006

Městečko Miltenberg je jedno z moc hezkých měst, které míjíme, a protože je zrovna poledne,

P4190077

jdeme na malou procházku krásným městečkem,

P4190059

který je jako vystřižený z propagačních materiálů.

 P4190047

Ostatně, jen pár foteček je dostatečně ilustrujících.

P4190057

Co nás velmi zaujalo je možnost nabít si kolo ve veřejné stanici speciálně pro elektrokola. Je to fenomén, se kterým jsme se ještě nikde nesetkali, až tady, v Německu.

P4190068

Je to už několikátá možnost, kterou jsme zahlédli, a protože si sami budeme teď pořizovat elektrokolo, respektive, přestavbu, tak nás to hodně zaujalo.

P4190071

Nabíjecí stanice je většinou u infocentra, jako tady, nebo na hlavním náměstí. Jsou tu 4 zásuvky pro čtyři kola, stojan, kam se dá kolo připoutat a místo je tak veřejné, že asi krádež nehrozí. Je to ideální možnost na krátké dobití baterek s tím, že si mezi tím můžeme prohlédnout městečko, dát si kávičku na krásném náměstí anebo se jen tak cournout po okolí.

P4190073

Jen si nejsem až tak jistá, jestli budeme mít odvahu kola dát na nabíječku, připoutat a odejít. Mít je mimo dohled. Přeci jenom, je to stále hodně drahá záležitost a asi, určitě, zpočátku budu mít veliké obavy. Jen je potřeba mít speciální koncovku, která bude asi normálně ke koupi a vézt jí sebou.

P4190032

Expocam, Hymer Word je ohromný areál, kde je veliká spousta nových aut a karavanů jak uvnitř, tak na venkovních plochách.

P4190116

Venku je aut nepřeberně. Platí, že tu každá nabízená značka má celou výrobní řadu a pokud se někdo rozhoduje ke koupi ať už nového auta,

P4190134

vestavby,

P4190142

karavanu,

P4190147

tak tady si může v klidu vše osahat, v autech posedět a vše si promyslet. Obrovské venkovní stání jsem ani nefotila.

P4190148

Tam je odhadem víc jak 100 nových aut a karavanů všech značek k nahlédnutí a k okamžitému prodeji.

P4190152

Pod prodejním areálem je veliké stání pro bydlíky, návštěvníka a pro osobní auta. Lze se připojit na proud, natankovat vodu a zbavit se odpadů.  Vrátili jsme sem po skoro 4 letech, kdy jsme si odváželi naše vysněné auto a byli jsme přešťastný. Dnešní výrobní programy se zaměřují spíše na celkový estetický dojem, na vzdušnost, a to co nám nevyhovuje, na minimalizaci, všeho.

P4190134_2

Lednice se zúžily a protáhly, kuchyňské linky jsou velmi malé a řekla bych že sporák je opravdu vhodný jen na malé odlehčené hrnce, které se vejdou maximálně dva vedle sebe nebo jednu velkou pánev, přesto, že se většinou jedná o tří hořákový vařič. Řešení úložného prostoru je také minimální. Maličké skříňky, kam bych sotva dala pár triček a kalhot.

P4190127

Vézt s sebou letní a zimní oblečení a samozřejmě porci ložního prádla, zásobu ručníků a spoustu dalšího by bylo nereálné. Ale to je asi pokaždé a u každého. Máme svůj vysněný, vymodlený a vybraný domeček na kolečkách a vše ostatní má ten či onen nedostatek.

Hned pod Expocampem je veliký nákupní outlet centrum, kde je zastoupeno 150 značek všeho možného. Je faktem, že u některých značek i 30% nebo 50% slevy jsou pořád pro nás astronomické ceny, ale na dokoupení pár kousků oblečení je to tu vynikající příležitost. Hlavně, je to tu velmi příjemné, nic ohromného, kde bych se ztrácela a dají se najít sportovní značky, které zde mají velmi příjemné ceny a opravdu krásné zboží.

Zdenda se vrhl do údržby všech našich kliček k oknům.

Jedná se o to, že skoro po čtyřech letech se některé kličky zdály jako by byly uvolněné. Bylo potřeba je utáhnout, než se vyviklají více a pak by byl problém s případným vylomením. Jenže, Zdenda nevěděl, jak se kličky rozebírají a čekali jsme s rozebíráním až sem, abychom si mohli případně novou kličku dokoupit, pokud by se rozpadla.

Rozebrání kliček u okna se nakonec stalo velmi jednoduchou záležitostí a podrobný postup uvede Zdenda ve svojí kapitole Opravy a údržby. Je zbytečné s viklající kličkou jezdit do servisu, protože průběžné dotahování šroubků je opravdu velmi jednoduché.  Pak je ještě dobré mechanizmus namazat kvalitním olejíčkem. Já jen ukážu, že se jedná vlastně jen o maličký otvor, kam se přitlačí třeba kancelářskou sponkou a klička se uvolní a vysune.

Pak už můžeme pohodlně opatrně přitáhnou dva šroubky a kličku nasunout do lyžin a sama se zacvakne. Je příšerné, že celá bezpečnost auta je svěřená do pár milimetrů plastu, který přidržuje kličku. Pak se vůbec nedivím, jak je jednoduché a rychlé se do auta z venku dostat. Není potřeba vůbec žádná síla na překonání, rozlomení maličkého přesahu plastu uvnitř mechanizmu.

Já jsem si přeprala trošku prádla, ale pověsila jsem ho velmi decentně, protože tady se nějaké velké prádlo nehodí.

Zítra jedeme za Zdendovou sestřenkou Blankou do Zellingenu, který je kousek od nás. Návštěvu slibujeme hodně dlouho a až nyní se naskytla možnost. Hlavně, chceme osobně poděkovat Blance a jejímu manželovi, kteří nám hodně pomohli s překladem při vyřizováním nové vaničky a Blanka byla jako jazykový dozor i u koupě našeho Flíčka. Takže máme stále za co děkovat.  

Dnešní trase je: 90 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ