int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.4. 2018 Krušovice - Česko

Dnešní den je den D. Po skoro osmi měsících se vracíme domů.

P4250001

Do severního Bavorska se určitě ještě několikrát vrátíme, protože tudy budeme projíždět při našich návratech, ale zatím mohu jen říct, nádherný kout země, který je jen kousek od hranic.

P4250004

Všude je spousta cyklostezek, krásně upravené stání pro bydlíky, spousta možností pro nás, cestovatele po vlastní ose. K tomu, když přihodím krásná městečka, kouzelně zvlněnou krajinu, lesy, louky s pasoucími se krávami, a tak vůbec, zkrátka je to tu krásné.

P4250003

Hranice přejíždíme na přechodu Pomezí nad Ohří. Nechceme si kupovat dálniční známku, a tak jedeme opravdu skrz ty nejmenší vesničky.

P4250013

Potřebujeme si koupit dálniční známku až prvního, na měsíc, protože na konci měsíce budeme odjíždět a po Čechách se budeme přemísťovat poněkud svižněji. Teď to musíme pár dnů přečkat.

P4250019

Netušila jsem, co je před námi, a tak jsem sedla za volant a od hranic jsem převzala řízení. Dneska to byl jeden velký průšvih. Nešlo mi řízení, jak bych ráda. Silnice byly rozbité a při snaze vyhnout se hlubokým dírám jsem se motala po silnici jako opilá.

P4250073

Uzoučké silnice mi obecně nesvědčí, a to co bylo před námi, mě zkrátka dost vyděsilo. Hluboké škarpy a zatáčky, takže jsem jela krokem, nebo zase zbytečně moc rychle, špatně jsem řadila a zbytečně brzdila. No, nic moc.

P4250059

Alespoň, že jedeme nádhernou přírodou. Hraniční oblasti jsou vskutku kouzelné a s ohledem na to, že se vracíme domů jsou krásné, překrásné, nejkrásnější.

P4250086

Jen se nemůžeme shodnout, jestli jsme v království krále Miroslava anebo v tom půlnočním, ale veskrze je to jedno, jsme doma, v pořádku, a to je to nejdůležitější.

Dneska jsem k obědu vařila další rychlovku ideální na cestování. Játra na cibulce, trošce špeku, hromady žampiónů a jako příloha, opečený brambůrek.

P4250028

Zbytek zelného salátu posloužil jako vynikající doplněk. Opět, velmi rychlé, laciné, a přitom výborné jídlo.

P4250029

S ohledem na to, že se učím používat bylinky a mám zásobu rozmarýnu, tak vše je s rozmarýnem a je to vynikající.

P4250030

Použila jsem 300gr jater, mističku 250 gr žampiónů a zbylo ještě na dva obědy nebo dvě večeře.

P4250031

Takže, velmi rychle obědváme za pár korun, a ještě ke všemu je to vynikající, dobrý, rychlý oběd.

P4250033

Parkujeme u vodní nádrže Vodní dílo Jesenice, kde je i velmi pěkný kemp pro bydlíky. Stání je vysloveně u vody a hned u vchodu, velmi příjemná restaurace. Spousta míst a nádherně čistá voda.

P4250042

Bohužel, vše je placené, dokonce i vstup k vodě je zpoplatněn 30 Kč.

P4250038

Takže, pokud zastavíme na parkovišti, dáme si něco k jídlu a budeme chtít se vykoupat, tak musíme zaplatit. Ale vodní nádrž je veliká a určitě bude možnost dostat se k vodě i od jinudy.

P4250045

Nicméně, tady jsou ceny parkovného v kempu. Nevím, ale podle mého, jsou dost drazí, ale díky tomu, že neznáme běžné ceny kempů, tak nevím. Ale domnívám se, že jako tip na víkend, to určitě není špatná destinace.

P4250043

My jsme dojeli do města piva Krušovic a samozřejmě, museli jsme si dojít na pivko. Nebylo jen jedno a protože oba milujeme tataráka, tak jsme si na oslavu dnešního dne a návratu do domoviny dali tataráka s topinkami, což je pro nás lahůdka, protože topinky jsme neměli skoro rok.

P4250092_2

 Zítra se setkáme s naší Andulkou, převezmeme hlavně droníka, který už na Zdeněčka skoro měsíc netrpělivě čeká a odvezeme fotoaparát a oba objektivy do Olympus.

P4250093

Jeden objektiv na opravu, půjčený a poslaný za námi na Sicílii vrátíme a aparát dáme na údržbový servis. Myslíme si, že za dobrou službu si trochu péče zaslouží. No a pak už pojedeme na chatu, kde máme základnu a hlavně, máme tam uschovaná kola a ty půjdou v pátek na přestavbu. Budeme mít elektrokola a jsem na to ohromně zvědavá.

P4250095

Pak už nás bude čekat shledání s příbuzenstvem, s Miluškou, Jirkou a Ondráškem a oslava čarodějnic a naše milované majáles ve Vlašimi. Tam se zase setkáme se spoustou přítel a na to se velmi, velmi těšíme. Zdenda se musí postarat o Flíčka, dostane nové filtry, brzdové destičky a tak podobně a já? No, já budu taky v zápřahu. Čeká mě kadeřník, kamarádka Helča, báječná Monička, nezlomná Jarmilka, potřebuji vyrvat stoličku a tak podobně.

Dnešní trasa byla pro nás trasou přímo dálkovou: 215 km

Bayeruth-krusovice-25-04-2018-ujeto-215-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ