int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.1.2018 Porto Empedocle - Sicílie

Včera jsme se odpojili od Standy a Evy a už si každý jedeme svojí cestou. Oni se budou pomalu sunout k Mesině a na trajekt a před námi je celá Sicílie.

Víc jak týden jsem nebyla na nákupu a potřebujeme doplnit nezbytné zásoby. Flíček není nafukovací a potravin nemohu mít rezervní zásoby jako doma. Na nákupu jsem vlastně nebyla skoro dva týdny a jak já říkám, lednice už je průhledná a chybí mi i základní suroviny jako je cukr a mouka. V Agrigentu jsme objevili Lidl a cestou máme Eurospin, takže je to okružní jízda, a protože je Agrigento poněkud roztahané po velkém zálivu, tak je to záležitost na půl dne.

Dodělala jsem také sčot všech našich výdajů, ujetých kilometrů a spotřeb a myslím, že si vedeme docela slušně. Jen je vidět, jak nám hezky stoupla spotřeba plynu za prosinec, a to topíme jen večer a v noci. Pravdou je, že hodně si vezme lednice, ale i tak jsme odhadovali, že bychom na Sicílii neměli tolik topit, mysleli jsme si, že tu bude tepleji, ale bohužel. Když nám tady večer teplota klesne k 10 °C, tak se nedá nic jiného dělat, než otočit regulací a přitopit si.

Řešíme velké téma a tím jsou elektrokola. Rozhodujeme se, že si dokoupíme nové středy do našich kol a tím si trochu ulevíme a zvýšíme rádius výletů. Dost jsem se tomu bránila s přesvědčením, že pohybu nemáme nijak moc a že nám kromě pěších výpadů do měst, podél moře a do okolí nějaká větší námaha nehrozí a tím pádem i větší výlet na kolech neublíží. Jenže, nikdo nemládne a vyjet si na kolech do vzdálenějšího okolí a s drobnou pomocí techniky i do kopců je ohromně lákavé.  Teď jsme ve fázi hledán, pátrání a sbírání informací. Bohužel, kolům moc nerozumíme, Zdenda na kolech umí opravit vše co je potřeba a i víc, ale jaké středy vybrat z už ohromné nabídky nevíme. Rádi bychom kvalitnější osazení a asi, možná, vše pořídili při našem návratu, abychom měli už osazení na naši cestu na sever, do Holandska, Belgie a části Francie. Jak je vidět i z našeho měsíčního účtu, tak šetříme každou korunku, euro, aby výdaj nebyl tak citelný, ale i tak je to hromada peněz a jako vrchního pokladníka se mi tak vysoký výdaj nelíbí. Zdenda udržuje naše kola Gilotline v perfektním stavu, a protože jsou to kola velmi slušné střední třídy, neměl by to být problém.

 

Hlavně, budeme ještě muset na jaře koupit nové gumy, brzdy a disky, což bude další rána. Z Fiatu nám odepsali, že si můžeme dovolit koupit větší kola, což nám maličko pořeší naši výšku a hlavně, můžeme mít gumy, které budou mnohem vhodnější pro permanentně přetíženého Flíčka. Tím pádem budeme muset koupit i nové disky. Tak uvidíme, jak se vše vyvrbí, ale musíme mít volný internet, abychom se dostali k informacím, které potřebujeme. Takže, jedeme na místo, kde internet máme a děláme to, co spousta lidí doma, hledáme a hledáme informace, rady a kontakty. Zároveň Zdenda plánuje trasu a hledá pro nás vhodná parkoviště na noc. To je šíleně mravenčí a úmorná práce na počítači. Já sepíšu v bodech, co bychom neměli minout a Zdenda na místa pasuje trasu, abych je neminuli. Kudy pojedeme už nechávám na veliteli vozu, do trasy nemluvím, to je jeho parketa, protože kdybychom se měli dohadovat, jestli pojedeme spodem nebo vrchem, jestli zprava nebo zleva, tak to bychom se opravdu nehnuli z místa.

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ