int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.1.2018 Bagheria - Sicílie

Jak už je naší tradicí, podél pobřeží jsme se dostali kousek před Palerma.

Myslím, že to bude nádherné město, zvláštní a plné protikladů, tak jak se všude město popisuje, které je pro nás sice hodně veliké, skoro ¾ mil obyvatel, ale pokud k tomuto městu nepřistoupíme už dopředu s odsuzujícím postojem, tak nás může mile překvapit. Necháme se překvapit.

Dneska jsme dojeli před Palermo a přespali sice pohodlně na parkovišti u moře, ale kousek od silnice.

Díky tomu, že oba dva máme spánek přímo ukázkový, tak nám to nevadí, ale s ohledem na to, že se jednalo pouze o jednu noc, tak to nijak valně neřešíme. Pro nás je důležité, že jsme pár kilometrů od cíle, na poměrně čistém parkovišti a v klidu.

Zajímavá věc jsou odpadky. Jak přijíždíme po periferii do Palerma, je to něco příšerného.

Hromady a hromady tašek a pytlů plné odpadků. Všude je jich tolik, že nám to nebere rozum. Popelnice jsou doslova zavalené pytli.

Nicméně, kousek dál, jako když mávne proutkem, je čisto. Popelnice jsou vyvezené a uklizeno.

Samozřejmě, někde jsou u plotu papíry a igelitky, ale to je díky větru. Zřejmě, tam, kde jsou odpadků ještě hromady, popeláři nedorazili. Tady totiž nikde nejsou naše klasické evropské popelnice u každého domu, tak jak jsme zvyklý.

Tady jsou, jak já říkám, sběrná místa, kam všichni nosí nebo vozí svůj odpad. Pak vznikají ohromné hromady. Včera jsme viděli, jak přijeli popeláři a vysypávali do auta několik velikých popelnic navršených do pyramidy, a to ještě dvě veliké popelnice naplnili pytli co byly okolo, co se už do popelnic nevešly.

Vše čistě zametli a uklidili a na příšerném místě bylo během chvíle čisto, bez jediného papíru. Asi by bylo potřeba jezdit pro odpad častěji, ale myslím, že tady jsou rádi, že svoz funguje alespoň takto. V malých městečkách je to drobet jiné, tam mají všichni takové malé odpadkové koše, všichni stejné, různobarevné a poctivě třídí odpad.  všichni vědí, že v pondělí vyndají před dům koš s papírem, v úterý koš s plasty, pak se zbytky z kuchyně a tak dál.

Napočítala jsem pět barev a opravdu, jak projíždíme městečky, tak každému dni vládne jedna barva.

Domníváme se, že je pro nás nejvhodnější dojet do Palerma brzo dopoledne a pozdě odpoledne odjet. 

Zdenda vytipoval několik pěkných parkovišť, tak uvidíme, jak budeme úspěšný.

Dnešní trasa je: 36 km

Termini-imerese-bagheria-6-1-2018-ujeto-34-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ