int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.1.2018 Buseto Palizzolo - Sicílie

Počasí se zase maličko zhoršilo a také poněkud ochladilo.

Dnešním cílem cesty je Segesta – archeologická lokalita a Segestane, termální prameny.

První na trase jsou termální prameny a podle navigace bychom se měli dostat až téměř k přírodnímu jezírku s horkou vodou.

První odbočka a cesta je pro nás nepoužitelná. Na fotce to není nijak moc vidět, ale veliký zlom z hlavní silnice je opravdu, ale opravdu hodně velký a docela určitě bychom se posadili na bříško. Docela složitě se otáčíme a jedeme na druhou příjezdovou cestu a ta je pouze pro terénní vozidla a možná vyšší vestavby, ale pro nás opět bohužel nevhodná.

Nakonec dojíždíme až k soukromým lázním a tak, jak se nám to jeví, není co řešit. Na tři hodiny za 9 eur není až tolik a s ohledem na to, jak všichni jezdí do termálů a my nic, jdeme a po několika měsících si vrchovatě užíváme horké termální koupele.

Dostali jsme kabinku a vrháme se do překrásně čisté, horké vody.

Masážní vnitřní bazén a horký venkovní. Paráda. Nemůžeme se nabažit, konečně nejsme omezený kapacitou našeho bojleru v autě. Mají tady úžasně čisto a můžeme si dát kávičku, zmrzlinku a ve výstavbě je v zadní části restaurace. 

Bylo nás tady do deseti návštěvníků. To je dobrá návštěvnost. Hlavně se mi líbí vysoká skála, která se tyčí nad námi. Ukazuje se sluníčko, a protože horkou vodu nesnesu nijak dlouho, raději posedávám a polehávám na sluníčku jen v županu.

Zato Zdenda, ten se v té horké vodě snad rozpustí. Mají otevřeno tak akorát do jedné hodiny a pak zas až odpoledne a do půlnoci.

Dost zajímavé provozní hodiny.

Vyjeli jsme ven z parkoviště a hned za bránou je ohyb, kde si můžeme dát oběd.

Než se uvařily brambory tak se Zdenda se ještě došel podívat na přírodní jezírko, kam jsme chtěli původně dojít.

Je docela pěkné, ale mělké a voda není tak teplá jako v bazénu.

Je to tak, jak jsme si mysleli, cesta pouze pro terénní auta. Jezírko může být v létě hodně příjemné.

Na oběd mám ještě další strávníky. Odrostlá štěňata si přišla pro svůj díl. Samozřejmě jsem je nakrmila.

Fenka ležela v trávě kus dál a k nám nepřišla, ale vypadala moc pěkně. Zato štěňata jsou klasicky věčně haldová a moje zbytky, co schovávám v krabičce v lednici, a granule jim šly k duhu. Mám radost, že je můžeme nakrmit a trochu pomoci.

Hlavním cílem je antická památka Segesta. Jedná se o nedokončený dórský chrám a divadlo. Segestu založili starověcí Elymové a chrám je z 5 st. př. n. l. Přesto, že se nejedná o nijak významnou památku, tak je vstupné poměrně vysoké, a ještě ke všemu je to tady docela komplikované.

Parkovat na velikém parkovišti u vchodu nemůžeme, přesto, že je až na tři auta prázdný, ale musíme sjet dolů, skoro 2 km na dolní parkoviště, odkud jezdí kyvadlově autobus ke vchodu.

Parkovné je za 7 eur a spát tu nemůžeme, vstupné je za 16 eur na osobu a otevřeno mimo sezonu je jen do 16 h. Zaplatili bychom 1000,- Kč za hodinovou prohlídku, a to jsme si řekli, že sice by se nám tam asi líbilo, ale zase nemusíme vidět všechno.

Jedeme směrem na Trapani, nejzápadnější město na Sicílii, ale předtím nás čeká ještě krásný výběžek San Vito la Capo.

Nádherné vnitrozemí Sicílie se pomaličku probouzí do jara.

Opravdu, pokud je jen trochu možnost, vyplatí se jet mimo dálnici a mimo hlavní tah.

Když projíždíme tím opravdovým venkovem, když se nám občas ztratí silnice, když čekáme až přejde pastevec se stádem ovcí, tak teprve vidíme tu pravou, ryzí a nepřikrášlenou Sicílii.

Nikdy bych nevěřila, jak to tu může být hezké, zajímavé a občas i adrelin máme na poněkud vyšších hodnotách.

Jsme poměrně vysoko, 700 m nad mořem, ale je tu krásně.

Na noc jsme zastavili v maličkém městečku na parkovišti s vyhlídkou do dáli. Jsme nějakých 35 km od moře, ale už je pozdě odpoledne a za chvíli bude tma.

Nechceme jezdit za soumraku a za tmy. Je to škoda, protože pak nevidíme vůbec nic a jsme tady pro to, abychom viděli všechno!

Přeji všem pěkný večer.

Dnešní trasa je: 57 km

Castelmmare-del-golfo-buseto-palizzolo-10-1-2018-ujeto-57-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ