int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.1.2018 Gela - Sicílie

Stále si to suneme směrem na Gelu, další z přímořských městeček na jižním pobřeží Sicílie.

Přesněji na pobřeží Středozemního moře. Jsme v jakési pánvi, kde je vhodné podnebí a všude okolo nás je spousta skleníků, kde už je vysázeno anebo zaseto. Není to tak ošklivé, jen je to jiné.

Zkrátka, tady jsou fóliovníky a je jich hodně. Nesmírně oblíbenou zeleninou jsou artyčoky. Ohromné pole artyčoků jsou všude. Je vidět, že fóliovníky jsou veskrze nové, připravené na novou sezonu. Aby vítr fóliovníky neodnesl a neroztrhal, tak jsou všechny zahrnuté zemí. Dokonce i vchody jsou poměrně vysoko zahrnuté a nikdo se dovnitř nedostane. Tolik potřebná závlaha je přiváděná klasicky umělou závlahou a jak tak koukám, tak je nově vysázeno, zahrnuto a ponecháno osudu do určitého stádia vývoje zeleniny.

Pak se fóliovníky jednoduše shrnou na stranu a tak dál. Zkrátka, přímořská Sicílie je jedna velká zahrada, kde se všude něco pěstuje.

P1220137

Pokud zajedeme do vnitrozemí, tak je to o velkých stádech ovcí, ty jsou všude, kde není možné půdu obdělat a jinak? Ohromné lány polí perfektně upravené, kde už většinou něco raší. Na Sicílii už je jaro v plném proudu.

Městečko Gala je obyčejné, klasické městečko, které je vhodné na večerní zastávku a malou procházku po pobřeží s malým nakouknutím do města.

Většinou se nám daří zastavovat u staré části měst, kde je původní zástavba.

Máme pěkné místo, stojíme klasicky na molu a v restauraci nám dali kode k svému internetu. Není to žádná kloudná rychlost, ale aspoň trochu pošetříme naše bajtíky.

Zdenda objevil jakousi ponorku a je ve svém živlu. Právě míří na nepřítele. Zkrátka, někteří kluci jsou stále hračičkové, což je moc fajn.

Ozvali se nám kolegové, kteří vědí kde jsme a domluvili jsme se, že bychom se mohli nějak potkat. Oni byli v Palermu a najednou jsou u nás. Vzali to drobet hopem a přijíždějí na návštěvu. Jsme strašně moc rádi, že tu potkáváme kolegáčky.

Marta a Vláďa jsou z Děčína a obytné auto už mají několikáté a cestují mnoho let, mnohem déle než my. Takže zkušení cestovatelé a povídání nebere konce.

Stojíme vedle sebe u tak zvané trochu zákazové značky. Tento obrat se mi ohromně líbí „Tak trochu zákazová značka“.

P1220011

Použil to náš kolega a na můj dotaz, co to je za značku, ta trochu zákazová, tak mi bylo vysvětleno, že to je klasická zákazová značka, kterou v Itálii nikdo nedodržuje.

Zítra by se podle předpovědi mělo prudce zhoršit. Pokud to opravdu dopadne, jak by mělo, asi zůstaneme stát na místě a počkáme, než se nečas přežene. Byla by škoda putovat v dešti a větru. To pak z cesty nic není a pokud nás čas netlačí, není důvod si kazit putování.

Včerejší trasa byla: Porto Empedocle - Licata 19.1.2018 ujeto 61 km

Porto-empedocle-licata-19-1-2018-ujeto-61-km

Dnešní trasa je: 33 km 

Licata-gela-20-1-2018-ujeto-33-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ