int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.11.2018 Prai - Itálie

Opět celou noc propršelo. Stále se honí mraky a je to teda už dost otrava.

Pb020064

Sotva se oblékneme na výlet, spustí se slejvák a prší a prší. Tak svléknout a během hodinky zase praží slunce. Obléknout na výlet, přižene se mrak a už se na nás hrnou potoky vody.

V mezičase, mezi deštěm a sluníčkem jsem se pustila do velkého úklidu, praní, a tak vůbec, Zdenda je na rybách, a tak mám klid a nikdo se mi tu nemotá.

Pb020036

Kousek od nás je pítko, kam si všichni chodí pro vodu a já si tam pohodlně prádlo vymáchala a pod palmami pověsila. Stojíme o poměrně nízkých palem a jak tak koukám, palmy jsou tak husté, že je pod nimi sucho, což je skvělé. Zdenda mi natáhnul šňůry a mohu se konečně realizovat. Faktem je, že když nic jiného, tak na šňůrách mi prádlo aspoň pěkně vykape a pak ho na noc dám doschnout 

 Pb050017

do garáže a do sprcháče. Mám už vše vyprané, jen ložní prádlo a ručníky ne. Ty ale nechám do Francie do prádelny. Tam jsou prádelny i u obchodních domů a mám představu, že ložní prádlo někde vypereme a když to jen trochu půjde, necháme ho uschnout na šňůře. Jednak pak pěkně voní a druhak ušetřím za sušičku.

Pb050022

Odpoledne půjdeme na poštu, jestli náhodou už nedorazil balíček z Čech. Jsme strašně moc zvědavý na novou anténu. Parametry má úžasný a pokud bude fungovat, jak avizují, tak nejen, že by nám měla vydržet podstatně déle, ale i dosah je mnohem větší.

Pb030008

Když to trošku přeženu, tak bychom mohli chytit městský signál z 20 km vzdáleného San Rema. Ale to je samozřejmě z říše snů a pohádek. Budeme spokojený, když chytneme městský signál z Taggie přes řeku.

Pb030012

Máme málo proudu a večer přišla opět ke slovu centrála. Při té příležitosti jsem upekla nové jídlo, které jsme ještě neměli. Napadlo mi to po shlédnutí upraveného receptu na Živáňskou pečeni. Netuším proč Živáňská, ale ještě jsem si recept drobet upravila a výsledek je výborný. Je to zase změna, která nezabere moc času, místa a ingredience se dají libovolně měnit podle toho, co máme v lednici.  

Maso – kuřecí nebo krůtí, vepřové, párek, uzené, točený salám + brambory na plátky nebo čtvrtky, půlky + paprika na kostky + hodně cibule na kolečka, půlkolečka, osminky, + olej + koření které máme rádi.

Z alobalu utrhneme delší pruhy a vždy dáme dva křížem. Na prostředek navršíme brambory, papriku, pokrájené maso na kousky (může být naložené v oleji, nebo třeba v grilovacím koření) a cibuli. Můžeme malinko pokapat olejem a posypeme kořením, které máme rádi. Já tentokrát použila trochu kmínu, ale může být bazalka, tymián, grilovací koření, rozmarýn nebo jen sůl a pepř.

Z alobalu vytvarujeme kapsy, které poskládáme vedle sebe na pekáč nebo do remosky a podlijeme trochou vody, tak na půl centimetru a už pečeme.  Za ½ hodinky je upečeno a můžeme baštit.

Vše, co jsme do balíčků naskládali pustí šťávičku a je to výborné.

Na talíř servírujeme celé alobalové kapsy. Hlavně, je to zase něco jiného. Ještě chci vyzkoušet pečící papír místo alobalu.

Přeji dobrou chuť.

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ