int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.11.2018 Saint Laurent du Var - Francie

Máme poštu hned u nosu, což jsme potřebovali a jak otevřeli, hned jsme si to nahrnuli k přepážce.

Pb220002

Potřebujeme získat adresu a ujištění, že přijímají zásilky Poste Restante a samozřejmě vznikl komunikační problém, protože se nám snažili poradit, jak nejlépe zásilku k nám poslat, francouzsky.

Pb220006

Tady mají totiž několik možností zaslání, což je klasicky průšvih a pokud neovládáme jazyk, tak je to o to větší problém. Nakonec se nám podařilo vyrozumět, že je jakási zásilka, jedna z mnohých Poste Restante a že zaslání může stát až 25 eur, což jsme šli do mdlob.

Pb220026

Každopádně jsme se nakonec propracovali k informaci, že když zásilka bude poslaná jako balíček, respektive, bublinková obálka velikost S nebo M, tak to bude za euro, což jsme hned jako informaci Kláře předali, ale nakonec se ukázalo, že je to hlavně o délce uložení zásilky nebo tak nějak. Takže, zásilka je odeslaná klasicky jako dopis a my teď maličko trnem, aby pro změnu informace z Lyonu byly správné, uvidíme.

Pb220019

My teď stojíme na parkovišti, které je hned kousek za poštou, ale kus od nás je oficiální parkovací místo pro obytná auta, ale je to 2,5 km od nás, na kraji města. Tady je to taky povolené, je tu vyhražené parkoviště pro 5 obytných aut, ale mají tu něco jako povolené stání jen přes noc, i když vedle nás je kolega, který tu pohodlně stojí celý den.

Pb220025

Jdeme se preventivně podívat na druhé stání, kde by měla být elektřina, výlevka a voda. Vodu zatím nepotřebujeme a výlevku s elektřinou bychom uvítali. Zkrátka, myslíme si, že bychom mohli pendlovat, na den se postavit za město a večer přejet sem, za poštu.

Pb220013

Prošli jsme si aspoň město Saint Laurent du Var a cestou objevili prádelnu.

Pb220009

Škoda, že tady nikde nezastavíme, asi bych už vyprala povlečení a ručníky.

Pb220008

Ceny se mi zdají velmi příznivé a být to na kloudnějším místě, asi bychom sem zajeli. Hlavně nás láká avízovaná volná Wi-Fi, protože teď máme docela boj s daty.

Pb220021

Parkoviště pro nás jsme našli, ale co je samozřejmě nepříjemné, zrovna je v rekonstrukci a tudíž zavřené.

Pb220015

Bohužel, tím se nám parkovací možnosti drobet ztenčili, ale pokud přijede policie a bude mít nějaký problém s tím, že tu stojíme přes den,

Pb220018

tak jim aspoň můžeme ukázat důkaz toho, že my teda jako snahu měli, ale bohužel, tam kde bychom mohli stát, tak nemůžeme, a protože čekáme na zásilku, tak se odtud nehneme.

Pb220014

Zítra je pátek a mělo by celý den propršet. V sobotu bude podle předpovědi 20 °C a slunečno. To je přesně na co čekáme. Sundáme kola a pojedeme do Nice. Máme to krásných 15 km po rovině a hlavně! Po cyklostezce, takže žádné motání mezi auty. Vezmeme si jídlo na celý den a dopoledne pojedeme. Nejdříve zaskočíme na poštu, jestli náhodou zásilka už nedorazila a pojedeme.   

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ